Kimse bunu bilmiyor! Elektrikli scooter için tüm kurallar değişti...

Koronavirüs pandemisi ile birlikte hayatımızda büyük bir yer edinen elektrikli scooter kullananlar için bazı kurallar getirildi. Her yaş grubundan büyük ilgi gören elektrikli scooterlarda yaş sınırı değişti, azami hız sınırı da değişti.

Türkiye'de yaklaşık 5 milyon kişi tarafından kullanılan elektrikli scooter'larla ilgili nisan ayında yeni düzenleme yapılmış ve yeni kurallar getirilmişti. Azami hız sınırı 25 kilometreye çıkarılırken, 16 yaşından küçüklerin scooter kullanması da yasaklanmıştı. UKOME ise İstanbul'a özel yeni kurallar getirirken, hız sınırı 15 kilometreye, yaş sınırı ise 15'e indirildi. Vatandaşların çoğunun habersiz olduğu düzenlemelere göre artık kolluk kuvvetlerinin ceza kesme yetkisi olacak.

Türkiye'de yaklaşık 50 bin adet elektrikli scooter var. Kullanıcı sayısı ise 5 milyona ulaştı. Her geçen gün yaygınlaşan scooter'ların kullanımıyla ilgili nisan ayında düzenleme yapılmış ve yeni kurallar getirilmişti. Ancak çoğu kişi bu düzenlemeden habersiz ve kural ihlali yapmaya devam ediyor.

Fenerbahçe'nin aleyhine verilen penaltı sonrası yer yerinden oynadı! A101'e ucuza Tiny House geliyor! Mermi yutturup, gecelik giydirmişlerdi! Cezaları açıklandı Fenerbahçe penaltı bekledi, hakem hayır dedi! Günlük burç yorumları 23 Nisan 2024! Burçları bugün neler bekliyor? Trio ekibi tartışmalı penaltı pozisyonuna son noktayı koydu!