KİMLER, NE ZAMAN YAPTIRMALI?

Koronavirüs salgınının ülkemizde de hız kesmediği bugünlerde, sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte grip ve zatürre vakalarının da koronavirüs vakalarına ekleneceği ihtimali uzmanları korkutuyor…

Çin’de başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı sarsan salgın hastalıkla beraber, grip ile zatürre salgınlarının da eklenmemesi için aşı olunması gerektiği vurgulanıyor. Doktorlar, özellikle zatürre aşısına dikkat çekerek, 60 yaşın üzerinde olan kişilerin, kış aylarını beklemeden aşı yaptırmaları gerektiğini ifade ediyor.

Doktor Nafiz Karagözoğlu, SuperHaber’e yaptığı açıklamada, “Çocuklarda 5 yaş altı ve yetişkinlerde de 65 yaş üstündekiler ile risk altındakiler, doktor tavsiyesiyle zatürre aşısı yaptırabilir. Dalak ve buna bağlı hastalıkları olanlar, kalp,akciğer yetmezliği bulunanlar, kemik iliği nakli yapılanlar, kronik içki ile sigara içenlere, zatürre aşısı yapılması tavsiye edilir. Doktor tavsiyesi olmadan, zatürre aşısı olmamak gerekiyor.” dedi. 

Eczacı Mine Gülen ise “Vatandaşlardan çok sayıda zatürre aşısı talebi geliyor.Ancak bir süreden beri maalesef aşı yok ve gelmiyor” diye konuştu.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’in haberinin tamamı, SuperHaber YouTube kanalında yayında…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Sevgi, iyilik ve umut dolu mücadelesiyle LÖSEV 25 yaşında "Su içmek kanser yapar" diyen Doktor Gürkan Kubilay nedenini açıkladı Uzman isim uyardı: "Dolgu, burun ameliyatından daha tehlikeli" Büyüyen karnı için doktora gitti, karnından 7,5 kilo kitle çıktı! Erkekler dikkat! Uzman uyardı: 50 yaşından itibaren bu test yaptırılmalı Kilosu 100 bin TL'den alıcı buluyor