Kime, ne mesajı verildi?

SuperHaber programcısı Metehan Demir ve SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, gündemin dikkat çeken başlıklarının değerlendirdi...

Suriye'nin İdlib bölgesinde önceki gün Samsunlu Piyade Uzman Onbaşı Ercan Zengin (25)'in şehit olduğu zırhlı ambulansa yapılan hain saldırının detayları ortaya çıktı. Şehit Ercan Zengin’in içinde olduğu ambulansın, “yolda kalmış çaresiz vatandaş” süsü veren radikal islamcı bir terör örgütünün mensuplarınca tarandığı ortaya çıktı. Hainler pusuyu, otostop çekerek kurdu. İdlib'de 10 gün önce de bir başka saldırı olmuş ve Teğmen Canbert Tatar şehit olmuştu.

10 gün içinde yaşanan bu saldırılarla gözler bölgeye dönmüşken dikkat çeken çeken bir ziyaret gerçekleşeti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İdlib'e giderek AFAD öncülüğünde, Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçan siviller için burada yapılan briket evleri inceledi ve insani yardım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

MESAJ VERİLDİ

Soylu'nun İdlib ziyaretinin perde arkasını değerlendiren Metehan Demir, "Türkiye en üst düzeyden bir mesaj verdi, "Buradayım" dedi. Bu mesaj hem rejime hem de Rusya'yadır." ifadelerini kullandı.

'Metehan Demir ile Gündem' SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, komutanlara talimat verdi Galatasaray kendi Sebastian Szymanski'sini buldu! İmza atmaya geliyor Bakan Şimşek, kritik toplantılara katılmak için ABD'ye gitti
Sonraki Haber