Kılıçdaroğlu'nun tutarsız çıkışları PKK'yı şaşırttı

PKK elebaşı Duran Kalkan, tezkereye 'hayır' oyu kullanmasının ardından "Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem Kılıçdaroğlu demesinler." açıklamasında bulunan CHP liderini eleştirdi. Bunu 'çok şaşırtıcı' bulduğunu söyleyen terörist Kalkan, "Nalına da vuruyor mıhına da vuruyor." sözleriyle Millet İttifakı'nın kendilerini bir yandan desteklerken bir yandan da tehdit ettiğini öne sürdü.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Duran Kalkan, örgütün yayın organına verdiği röportajda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kandil çıkışı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"NALINA DA VURUYOR MIHINA DA VURUYOR"

Kılıçdaroğlu'nun "Terörle mücadeleyi bunların yaptığı gibi yapmayacağız, söz veriyorum, söz. Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem Kılıçdaroğlu demesinler." sözlerine değinen terörist Kalkan, "Bu Millet İttifakı nalına da vuruyor mıhına da vuruyor. Böyle bir siyaset izliyor." diyerek Millet İttifakı'nın kendilerini bir yandan desteklerken bir yandan da tehdit ettiğini ima etti.

"BÖYLE BİR POLİTİKA OLMAZ"

Kılıçdaroğlu'nun bu politikasının CHP içinde de rahatsızlıklara neden olduğunu öne süren terör örgütü elebaşı, "Ciddi bir durum. Böyle bir politika olmaz. Olaylar şaşırtıcı oldu." ifadesini kullandı.

"Kılıçdaroğlu neydi ki o sözleri sarf etti. Yani herhangi bir şey yoktu." diye konuşan Kalkan, "Meral Akşener Siirt'e gitmiş. Onlar da görüşlerini söylemişler 'Burası Kürdistan' demişler. Bu gayet normal bir durum. Siirtli esnafın Akşener'e 'Burası Kürdistan' demesi Kılıçdaroğlu'na ne yaptı ki Kılıçdaroğlu Kandil'i yıkmakla tehdit etti? Akşener'in kendisinin de gücü var. Kılıçdaroğlu avukatı değil o da bir parti başkanı. Kendisine neydi? Bu neyi gösteriyor? Ya bilinçaltı böyle. Kendisi de Kürt Alevi. Ama öyle bir Türkçü ırkçı şövenizm ruhuyla birleşmiş ki kraldan daha ırkçı Kürt düşmanlığı yapıyor. Ya da 'Ben bunu söylemezsem üzerime gelirler' diye korkuyor." açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe - Olympiakos | İlk yarı oynanıyor Tokat Sulusaray'da bir deprem daha meydana geldi! Sulusaray'da evlerine girmeyen vatandaşların bekleyişi sürüyor
Sonraki Haber