Kılıçdaroğlu, 'Verin görevi helikopterleri biz alalım' derken, helikopterlerin sesi yankılandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını bölgesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangınlardan iktidarı sorumlu tuttu. Kılıçdaroğlu, tam "Verin görevi bize, biz yapalım, biz bitirelim. Açalım bir kampanya uçağı da helikopteri de getirelim buraya" dediği sırada, bölgede yangınla mücadele eden helikopterlerin sesi yankılandı.

This browser does not support the video element.

Marmaris'in Bördübet bölgesinde dün saar 20.00 sıralarında 4 farklı noktada çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle bir kez daha hızlandı. Alevlerle mücadele havadan ve karadan devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, orman yangınının sürdüğü Muğla'nın Marmaris ilçesini ziyaret etti.

Yangınla ilgili bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, 2 gündür devam eden yangın nedeniyle iktidarı suçladı. Kılıçdaroğlu, helikopter ihalesi açılmamasına tepki gösterdiği sırada bölgede yangınla mücadele eden helikopterlerin sesleri yankılandı. CHP lideri tam o anda, "Verin görevi bize, biz yapalım, biz bitirelim. Açalım bir kampanya uçağı da helikopteri de getirelim buraya" diyordu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Çağrıda bulunduk. Neden zamanında önlem alınmıyor? İktidar bunu neden seyrediyor? Önlem alacaklarını ifade ettiler. Hayatımda bu kadar beceriksiz bir yönetim görmedim. Orman yangını olacağını herkes biliyor. Ne olacakmış? Gece görüşü olan uçak 2 Temmuz'da gelecekmiş. Buraya bir yönetimin beceriksizliğini herkes görsün diye geldim. Gece görüş sistemi yok. Paranız yoksa deyin 'paramız yok, ihaleyi bitiremedik.' Verin görevi bize, biz yapalım, biz bitirelim. Açalım bir kampanya uçağı da helikopteri de getirelim buraya."

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?