Kılıçdaroğlu tutuklanacak mı?

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, "Kılıçdaroğlu tutuklanacak mı?" başlıklı köşe yazısında 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası onanan Canan Kaftancıoğlu’nun yargılanması ve duruşmada yaşananlara ilişkin detayları paylaştı. Orakoğlu, yazınının sonunda kendisine Kılıçdaroğlu’nun tutuklanması ihtimaline ilişkin bilginin kimden geldiğini de okuyucularına anlattı.

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, "Kılıçdaroğlu tutuklanacak mı?" başlıklı köşe yazısında 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasının onanan Canan Kaftancıoğlu’nun yargılanması ve duruşmada yaşananlara ilişkin detayları paylaştı. Orakoğlu yazınının sonunda Kılıçdaroğlu’nun tutuklanması ihtimaline ilişkin bilginin de kimden geldiğini de okuyucularına anlattı.

Bülent Orakoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasının onanmasının ardından gündeme oturacak bir yazı kaleme aldı. Orakoğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu tutuklanacak mı?" başlıklı yazısında Kaftancıoğlu ile ilgili son kararın Yargıtay tarafından verileceğini kaydetti.

"OPERASYONLARIN DEVAM EDECEĞİ..."

Kararın ardından Kaftancıoğlu’nun kişisel Twitter hesabından 1 yıl önce kazandıkları İstanbul seçimleriyle ilgili paylaşımını da manidar bulduğunu vurgulayan Orakoğlu, “Kaftancıoğlu yaptığı manidar paylaşımda seçimi kazandıklarının sene-i devriyesinde bu hapis cezasının verilmesini herhalde kasıtlı buluyor. 1 gün önce 1 gün sonra ne farkeder diyemeyeceğim. Bu bir sopa ikazı. Başka suçlara karışmış ilişkide olduğu bazı kişiler ile ilgili operasyonların devam edeceğinin işaretlerini taşıyor olabilir zannımca. Olmayabilir de.” ifadelerini kullandı. 

100 BİNLERCE BEĞENİ ALMIŞTI…

Medya önünde devletin Cumhurbaşkanı’na, devlete ve güvenlik güçlerine karşı çok ağır ifadeler kullanan Kaftancıoğlu’un bu sayede 100 binlerce tık, tweet beğeni aldığını hatırlatan Orakoğlu, “Duruşmada ciddi bir şov yapmıştı. Bu şovu Twitter ve İnstagram’da paylaşıp şımarık ve umursamaz bir tavırla ‘Bunlar benim şahsi görüşlerimdir. Benim için hiçbir şekilde toplumun sinir uçlarını tetiklemem gibi bir kastim yoktur. Bu benim ifade hürriyetimdir" diyerek yaptıklarından ve söylediklerinden pişman olmadığını belirtti.

AVUKATI KELEŞ MERMİSİYLE KİM TEHDİT ETTİ?

Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davanın duruşma salonunda CHP Grup Başkanları, Genel Başkan Yardımcıları, avukatlar, baro yetkilileri, ABD, İngiltere, Fransa Büyükelçileri etten bir duvar örerek mahkeme heyetini etkilemeye çalıştıklarını söyleyen Orakoğlu, şöyle devam etti: "Şehitlerimiz ve ülkemiz adına müdahil olarak duruşmalara katılan Avukat Cem Kaya’ya göre mahkeme başkanı yargılamanın selahiyeti için bu şer güçlere hiçbir prim vermedi. Cem Kaya ve Hukuk Bürosu şehitlerimiz ve devletimiz adına müdahil olduğu için hukuk bürolarına kapalı bir zarf içinde keleş mermisi gönderildi. Terör örgütleri tarafından telefon açılarak isimsiz mektuplarla eşi ve çoluk çocuğu tehdit edildi. 4 yaşındaki çocuğunu bile tehdit ettiler. (DHKP/C )”

YENİ KURULAN PARTİNİN GENEL BAŞKAN YARDIMCISINA DEDİ?

Yazının sonunda tartışma yaratacak bir bilgiyi paylaşan Orakoğlu, "CHP’nin İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun yargılandığı davaya 3 büyük ülke büyükelçilerinin gelmesi hayra alamet bir konu değil. Ben Türkiye için endişelenmiyorum. Geçen hafta yeni kurulan bir partinin Genel Başkan Yardımcısı Kılıçdaroğlu’nun tutuklanması ihtimalinin güçlü olduğundan bahsetmişti de onun için mi geldiler diye düşünmüştüm.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın…

İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe kendini yere atmıştı 1 Milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? Berat Özdemir Trabzonspor'da kalmak istediğini teknik ekibe iletti
Sonraki Haber