Kılıçdaroğlu son anda Mansur Yavaş kartını mı açacak?

CHP'de "taht oyunları" her geçen gün daha da içinden çıkılmaz hale geliyor... Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda öne çıkan 3 isim, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında soğuk savaş sürüyor....

Muhalefet cephesinde 2023 yılında gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin aday gösterileceği tartışılmaya devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aday olmayacağını açıklaması ile geriye üç güçlü aday kaldı. Bu isimler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş...

Bu üç isim arasında "en zayıf halka" olarak Mansur Yavaş görülmesine karşın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ın kamuoyu yoklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın isim olarak öne çıkması da dikkat çekiyor.

Sabah yazarı Mahmut Övür bugün köşesinde Mansur Yavaş'ın izlediği siyasi stratejiyi mercek altına alarak, "İmamoğlu’na karşı Yavaş kartı" başlığını taşıyan bir yazı kaleme aldı.

CHP içerisindeki asıl mücadelenin Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında olduğunu belirten Övür, "Doğrusu Kılıçdaroğlu'nun seçim başarısızlıklarıyla dolu siyasi yolculuğunu, cumhurbaşkanı adaylığıyla taçlandırması ve bunu da kazanarak noktalaması müthiş bir final olur. Ancak buna başta Akşener olmak üzere iç ve dış dostlarının onay vermeyeceği söyleniyor. Onların aklı fikri "o makama" göz koyan Ekrem İmamoğlu'nda... O da şimdiden kampanyasını başlatmış, şehir şehir dolaşıyor. Ne var ki bu iki ismin hesaba katmadığı biri daha var: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş..." dedi.

Yapılan kamuoyu araştırmalarında Mansur Yavaş isminin öne çıktığını dile getiren Sabah yazarı sözlerine şöyle devam etti;

"Aralarında İBB Başkanı İmamoğlu'nun eski ilçesi Beylikdüzü'nün de bulunduğu bölgede yapılan araştırmada ezici çoğunlukla Mansur Yavaş adı muhalefetin adayı olarak önde çıkmış.

Peki nedir bu işin sırrı, Yavaş neden her araştırmada önde çıkıyor?

Doğrusu Yavaş'ı ilk Ankara adaylığından bu yana izleyen biri olarak bu konuda dikkat çeken bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Ama bu sokakta onun farklı algılanmadığı anlamına gelmiyor ki her araştırmada Başkan Erdoğan karşısında en güçlü aday o görünüyor. İmamoğlu'nu kara kara düşündürtecek bu durumu bakın CHP'ler nasıl yorumluyor:

Yavaş'ın arkasında merkez sağın güçlü isimleri var.

İmamoğlu medya, para gücü ve toplama insanlarla hareket ediyor.

Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığından çok belediye başkanlığına yoğunlaşan bir imaj veriyor.

Ankara CHP'deki marjinal taleplere yüz vermiyor, arızalı sol sosyalistlerden uzak duruyor.

Yabancı misyon şefleriyle görüşme yaptıklarında Yavaş bunu medyaya pazarlamıyor, İmamoğlu ise şov yapıyor.

Yavaş'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili bir soru sorulduğunda "Bana belediyeyi sorun" diyor, İmamoğlu ise Hollywood filmlerini bile konuşuyor.

Bu tür yaklaşımlar, Yavaş'ın Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu'na fark atmasını açıklamaya yeter mi bilemem ama özellikle İmamoğlu'nu korkutacağı çok açık. Çünkü Yavaş, onu "Fatih" ilan eden Akşener'e karşı Kılıçdaroğlu'nun son hamlesi de olabilir. Bu yüzden seçim sath-ı mailine girildiğinde asıl kavgayı Yavaş-İmamoğlu arasında göreceğiz."

“Bayan Lieser'in Portresi” adlı tablo 32 milyon dolara alıcı buldu Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu DSP'li Aksakal ile DEM Partili Sakık'ın tartışması bahçeye taştı
Sonraki Haber