Kılıçdaroğlu koltuğunu sağlama almaya çalışıyor!

31 Mart yerel seçimleri nedeniyle bir süre rafa kaldırılan olağanüstü kurultay için CHP'de hazırlıklar başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, meclis listelerinde, “hısım-akrabalardan” kalan kontenjanlara delegelerin ismini yazdırdı.

31 Mart seçimleri için son dönemece girilirken, CHP aday belirleme sürecinden önce ardı ardına gelen istifalarla boğuşmuş, ardından da “hısım-akraba, eş-dost” depremiyle sarsılmıştı.

Yaklaşık 1.3 milyon kayıtlı üyesi olan CHP’nin belediye başkan adayları ve meclis listelerini azınlık bir grup parti yöneticisinin yakınları oluşturmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetiminin akraba kontenjanı parti içerisinde rahatsızlığa neden olmuştu.

1 NİSAN’A HAZIRLANIYOR

Partide yerel seçimler nedeniyle rafa kaldırılan olağanüstü kurultay süreci için muhalifler hazırlıklarına devam ederken, Kılıçdaroğlu da 1 Nisan planlarını yapmaya başladı.

Kılıçdaroğlu, CHP’deki genel başkanlık koltuğunu sağlama almak için seçim sürecinde hamleler yaptı. Belediye Meclis Üyeliği listelerine akraba kontenjanının yanı sıra delege kontenjanı da ayrıldı. Olağanüstü kurultay sürecinde imza veren delegeleri tasfiye eden Kılıçdaroğlu, kalan delegelere de meclis listelerinde çoğunluğu verdi. Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesiyle delegeleri, 31 Mart sonrası olası olağanüstü kurultay çağrılarını önlemek için kontrol altında tuttuğu belirtiliyor.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber