Kılıçdaroğlu: Adana'da arazi yok, olsaydı bedava elektrik verirdik

Daha önce Şanlıurfa'da yerel yönetimleri kazandıkları takdirde elektriği bütün çiftçilere bedava vereceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, kentte 2 milyon 300 bin dönümlük taşlık araziye güneş enerjisi yapacaklarını söyledi. Aynı projeyi Adana'da hayata geçirmediği için eleştirilen CHP lideri, Adana'da bu kadar büyüklükte bir arazi olmadığını, tahsis edilirse bedava elektrik vereceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve OSB Başkanları ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

"Seçim" vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir sanayicinin umutsuzluğa kapılmasına yer yok. Zaten önümüzdeki süreç içinde bir şekliyle seçim olacak. Türkiye gerçekten yeni bir hamleyi siyasette başlayarak hayata geçirecek" dedi.

"ADANA'DA ARAZİ YOK"

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da verdiği bedava elektrik sözünün nasıl gerçekleşeceği sorusunu şöyle yanıtladı:

"Urfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verdikleri takdirde, 2 milyon 300 bin dönümlük taşlık araziye güneş enerjisi yapacağız. Çiftçiye elektriği bedava vereceğiz. Adana'da 2 milyon 300 bin dönümlük taşlık arazi yok. Öyle bir arazi tahsis edilirse burada da veririz."

Hesabınızı kontrol edin! O ödemeler hesaplara yatırılıyor! Valilikten kuvvetli yağış uyarısı geldi! Tokat Sulusaray'da akşam vakti deprem!
Sonraki Haber