Kerkük'te DEAŞ saldırısı: 3 asker yaralı!

Geçtiğimiz haftalarda PKK'nın saldırmasıyla gündeme gelen Irak ordusuna bu kez de DEAŞ saldırdı. Kerkük'ün kırsalında yola tuzakladıkları bombayı uzaktan patlatan teröristler yüzünden 3 Iraklı asker ise yaralandı.

Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde terör örgütü DEAŞ üyeleri tarafından Irak ordu gücüne ait devriye aracına düzenlenen saldırıda 3 askerin yaralandığı belirtildi.

AA'nın aktardığına göre; Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kerkük'ün güneyindeki Vadi Şay yakınlarında daha önce terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından yol kenarına yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı bildirildi.

IRAK ORDUSUNA PKK'DAN SONRA ŞİMDİ DE DEAŞ SALDIRDI

Açıklamada, patlamanın bölgenin güvenliğini sağlayan Irak ordu gücüne ait devriye aracının geçişi sırasında meydana geldiği ve 3 askerin yaralandığı ifade edildi.

Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ZAFER İLAN EDİLMİŞTİ

Dönemin Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de DEAŞ'a karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Terör örgütü DEAŞ, 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

KIRSALDA ÖRGÜT HALA AKTİF

​​​​​​​Irak'ın DEAŞ'tan temizlenmesinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.

Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı! Süper Loto sonuçları 21 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? İstanbul'da korkunç kaza! Kamyon ile otomobil çarpıştı
Sonraki Haber