Kayısıdan Tatlı Olur Mu? Böyle Yaparsanız Bal Gibi Olur! İşte Kaynananın Gelininden Sakladığı Özel Tarif

Bazı yörelerde bu tatlı farklı şekillerde yapılır. Bu tatlının yapımında öncelikle evinizde şekerpare olan iyi bir kuru kayısı olmalıdır. Kuru kayısının rengi koyu değil açık renkte olan yapılırsa daha iyidir. Temin edemezseniz ekşi olmayan kuru kayısıdan da yapabilirsiniz.

Bazı yörelerde bu tatlı farklı şekillerde yapılır. Bu tatlının yapımında öncelikle evinizde şekerpare olan iyi bir kuru kayısı olmalıdır. Kuru kayısının rengi koyu değil açık renkte olan yapılırsa daha iyidir. Temin edemezseniz ekşi olmayan kuru kayısıdan da yapabilirsiniz. Bu tatlının yapılışı zor değildir. Dövülmüş cevizle kayısının birleştiği özel bir tattır.

Şerbetle karıştırılması başka bir lezzet veriyor. Bu tatlının yapılması önceliğinde kayısıların iyileri seçilir. Ve büyük kayısıdan yapılırsa daha göze hitap eder. Bu tatlı yapılırken meyvenin kullanılması harika bir vitamin deposunu ortaya çıkarır.  Kayısıların iyileri seçilip yıkandıktan sonra yapılır. Gündüz ve akşam çayla yenilen hafif sağlığa zararı deģil, faydası olan bir tatlı türüdür.

Kayısı Tatlısının Malzemeleri

  • 750 gr şekerpare kayısı kurusu
  • 750 gr dövülmüş Ceviz
  • 1 kaşık tereyağı
  • Kivi (meyve isteğe bağlı)

Şerbeti için:  

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su su

Yapılışı:

Öncelikle kayısıların ikiye ayrılmış olmalıdır. Ve bu kayısı iyice seçilir ve yıkanır.  Yıkandıktan sonra bir tencereye konup haşlanır. Haşlanan kayısı süzgeçten süzülür. Başka bir tencerede su ve şeker tencereye konur şerbet kıvamı olana kadar kaynatılır.

Dövülmüş cevizi bir küçük tavada 1,5 çay bardağı kadar şerbetle karıştırılır.  Karıştırılan cevizi haşlanmış açılmış kayısının içine şerbetli cevizden konur ve kapatılır. Sonra, servis tabaklarına belli bir sayıda konulur.

Servis tabaklarına konan cevizli kayısının üzerine önce yapılmış olan, 2 kaşık şerbet konur sonra tavada eritilmiş tereyağı servis tabakların üzerine bir kaşık kadar dökülür. Kiviler soyulup dilimli olarak kesilir. Servis tabağının yanına uygun sunum amaçlı bir şekilde konur.  İsteğe bağlı istenilen meyve kullanılır. Tereyağını kullanmak istemeyen sıvı yağ kullanabilir.

İçişleri Bakanı Yerlikaya Tokat depremine ilişkin son durumu aktardı Fenerbahçe - Olympiakos | İlk 11'ler belli oldu Ağrı'da çocuklara kan donduran işkence! O imam gözaltına alındı
Sonraki Haber