Karantina 7 güne mi düştü? Karantina süresi kısaldı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu 5 Ocak kararlarını açıkladı. Alınan kararlar göre pozitif vakaların karantina süresi değişti. Peki Karantine süresi 7 güne mi düştü?

Bilim Kurulu 5 Ocak kararlarını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu aldığı kararla karantina süresini düşürdü.

KARANTİNA 7 GÜNE Mİ DÜŞTÜ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu kararlarını açıkladı. Buna göre pozitif vakaların karantina süresi 7 güne düşürüldü. İşte o açıklama...

"Karantina sürelerinin mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5. gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınır. Semptom takibi yapılır. 5. gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinayı erken sona erdirebilirler."

KARANTİNA SÜRESİ KAÇ GÜNDÜ?

Yakın temaslıların ve COVID-19 hastalarının karantina ve izolasyon süreleri aşılı olma veya aşılı olmama durumuna göre değişkenlik göstermekte olup ayrıntılı olarak “Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi”nde yer almaktadır. Karantina süresinin 10-14 gün arasında uygulandığı biliniyor.

Bayram tatilinin acı bilançosu açıklandı! Tarihi borsa binası alevlere teslim oldu! Teröristlere darbe vurmaya devam! Hepsi öldürüldü
Sonraki Haber