Karagümrük'ün yeni golcüsü Aleksandar Pesic: "Türkiye’de çok kaliteli yerli ve yabancı oyuncular var"

Artur Sobiech'i Lech Poznan'a kaptıran Fatih Karagümrük, Polonyalı golcüsünün yerini Aleksandar Pesic'le doldurmuştu... 29 yaşındaki Sırp golcü, Bolu kampında açıklamalarda bulundu. İstanbul'un Kırmızı-Siyahlı ekibi, Franscesco Farioli yönetiminde sezona iddialı hazırlanıyor.

Yeni sezon hazırlıklarını Bolu kampında sürdüren Fatih Karagümrük'te yeni transferlerden  Aleksandar Pesic basının karşısına geçti. Sırp golcü, "Geçen sezon Fatih Karagümrük’ü takip ettim. Başarılı sonuçlar aldığını biliyorum. Türkiye’de çok kaliteli yerli ve yabancı oyuncular var" dedi.

İstanbul'un Kırmızı-Siyahlı ekibi teknik direktör Franscesco Farioli yönetiminde Süper Lig'e hazırlanıyor. Geçen sezon Alanyaspor'da Çağdaş Atan'ın yardımcısıyken 2. yarının ortalarında Karagümrük'ün başına geçen 32 yaşındaki teknik direktörün performansı da en az transferler kadar merak ediliyor. Sassoulo çıkışlı eski kaleci antrenörü ilk kez bir takımın başında yeni sezona başlıyor.

Geçen sezon ligi ilk 10'da bitiren Fatih Karagümrük, Süper Lig'deki 2. sezonunda bu başarının üzerine koymak isteyecek. Bu yaz 4'ü kiralık 14 isimle yollarını ayıran Süleyman Hurma başkanlığındaki Karagümrük, 9 transfer yaptı. Bu isimler arasında kuşkusuz en dikkat çekici olan Nijeryalı golcü Ahmed Musa... Maccabi Tel-Aviv'den alınan 1.90'lık Sırp golcü Pesic ise geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sivasspor maçlarındaki performanslıyla hatırlanıyor. İsrail ekibi 2 maçı da kazanırken Pesic göz doldurmuştu.

Franscesco Farioli

"ASİST YAPMAYI SEVİYORUM"

Türkiye’de çok kaliteli oyuncular olduğunu ve bunu kendisi açısından bir mücadele olarak gördüğünü söyleyen Pesic, "Geçen sezon Karagümrük’ü takip ettim. Başarılı sonuçlar aldığını biliyorum. Bu sene de kampımıza adım adım başladık. Hocamızla sürekli iletişim halindeyiz. İlerleyen zamanlarda neler yapabileceğimizi göreceğiz. Dünyanın her yerinde futbol tamamen bir mücadele halinde. Türkiye’de de çok kaliteli yerli ve yabancı oyuncular var. Tabii ki kendimde bu durumu bir mücadele olarak görüyorum. Ben asist yapmayı seviyorum. Geçtiğimiz 5-6 yıla bakarsanız ne kadar çok asist yaptığımı göreceksiniz. Ama bu benim için hiç fark etmez. Ben kendi oyunumu oynayacağım" dedi.

Taraftarlarla bir arada olmak ve desteklerini hissetmek istediğini ifade eden golcü futbolcu, şöyle devam etti: "Daha önce Türkiye’ye gelmiştim. Daha önce oynadığım takımlarla Antalya’da bir çok sefer kamp yapma şansım olmuştu. Türkiye’yi çok seviyorum. Harika bir ülke. Burada olmaktan da mutluyum. Koronavirüs tüm dünyayı etkiledi. Önümüzdeki 1-2 ayda ne olacağını söylemek çok zor. Ancak taraftarlarımız geldiğinde onlarla bir arada oynamak, onların desteğini arkamızda hissetmek istiyoruz. Her forvet oyuncusu her maçta skor yapmak ister. Ama bu sezon için söyleyebileceğim şey elimden gelenin en iyisini yapacağım."

Bakan Fidan'dan Katar'a resmi ziyaret Kalleş saldırılarda öldürülen kadın sayısını açıkladı Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması! Suistimallere dikkat çekti
Sonraki Haber