Karadenizlilerin burnu nasıl küçülecek?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Aralık ayında yaşanan sıcak havalar, küresel iklim değişikliğinin insan yapısı üzerindeki etkisi, kritik su uyarısı ve hava kirliliği konularını SuperHaber muhabiri Gizem Er ile birlikte masaya yatırdı.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Aralık ayında yaşanan küresel iklim değişikliğin hastalık gibi olduğunu söyleyerek dünyanın ateşinin çıktığına dikkat çekti. İnsan vücudunun iklim değişikliğine göre şekillendiğini anlatan Kadıoğlu, Karadenizlilere de müjde verdi. Karadenizlilerin burnunun uzun olmasının bölgenin soğuk ve nemli olmasından kaynaklı olduğunu belirterek sıcaklıkların artarak Karadenizlilerin burunlarının küçüleceğini belirtti.

Kadıoğlu, aynı zamanda hava kirliliği ve kritik su uyarısında bulundu. Tedbir alınmadığı takdirde yaratacağı sorunlara değinen Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu araba yıkanması, park ve bahçe sulanmasının kısıtlanması gerektiğini belirtti.

Aralık ayının ortasında yaşanan sıcak havalar, iklim değişikliğinin insan yapısı üzerindeki ilginç etkisi, Türkiye’nin problemi olan Omega sorunu, kritik su uyarıları ve hava kirliliği hakkında bilinmeyenler SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Dünyanın en iyi otelleri açıklandı! Türkiye'den bir otel listede Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam geldi Valilikten sıcak havaya karşı kritik uyarı! 3 güne dikkat
Sonraki Haber