Karaciğer enzimleri neden yükselir? Hangi hasara yol açar?

Karaciğer enzimleri neden yükselir? Hangi hasara yol açar? Karaciğer enzimlerinin yükselmesi sonrası vücutta neler değişir sorularına yanıt aranıyor. Karaciğer sorunun yaşayanların dikkat etmesi gereken hususlar ve detaylar haberimizde.

Karaciğer enzimleri neden yükselir? Karaciğer enzimlerinin yükselmesi nelere yol açar? Karaciğer enzim yükselikliği genellikle, alkol, kullanılan ilaçlar, karaciğer yağlanması gibi nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Aşırı enzim yüksekliği ciddi sağlık sorunudur ve tedavi edilmediği takdirde ciddi hastalıklara davetiye çıkarabilir. İşte detaylar..

 KARACİĞER ENZİMLERİ NEDEN YÜKSELİR?

Normal sınırlardaki hafif yükselmelerinin bile ciddiye alınması gereken bir toksin yükünün, bir karaciğer yetersizliğinin, bir glutatyon açlığının da ilk bulgularındandır. Karaciğeriniz sağlam mı? Doktorlar böyle bir soruyu net olarak yanıtlamak istediklerinde “karaciğer enzimleri” ne durumda ona da bir bakarlar, ALT, AST, GGT seviyelerinde yükselme var mı araştırırlar. Ne var ki üçüncüsü yani GGT, açık yazılımı ile “Gamma Glutamil Transferaz”, sadece
sıradan bir karaciğer enzimi, bildik ve önemsiz bir karaciğer fonksiyon bozukluğu habercisi değildir.

GGT antioksidan orkestrasının şefi, antioksidan takımının kaptanı ve ustası glutationa metabolik ihtiyacın arttığını gösteren mühim bir uyarı işareti gibi de kabul edilmelidir. Nedeni şu: GGT’deki artış, karaciğerin detoksifikasyon işinde zorlandığının, artan toksin ve serbest radikal yükü ile baş etmekte başarısız kaldığının da göstergesidir.

Kısacası kan analizlerinde “detoks” sistemi hakkında fikir edinmek istiyorsanız, detoks gücünüzün ne durumda olduğunu merak ediyorsanız tavsiyem yılda bir kez GGT seviyelerinizi de kontrol ettirmenizdir.

Bu özellikle aşırı kimyasal toksine maruz kaldığını düşünen, fazlaca alkol tüketen, çok sık ağrı kesici ilaç kullananların bilmeleri gereken mühim bir ayrıntıdır.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! İşte 16 Nisan 2024 güncel fiyatlar Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanıyor Bugün kimin maçı var? 16 Nisan 2024 maç programı!
Sonraki Haber