Kara Para Aklama ne demek? Kara Para nedir, nasıl aklanır? Para aklamanın cezası nedir?

Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden olan iş adamı Sezgin Baran Korkmaz'ın kara para aklama suçundan ABD tarafından tutuklandığı belirtildi. Kara para aklama ne demek, kara para nedir nasıl aklanır soruları da gündem oldu. Peki kara para aklama ne demek?

Kara Para Aklama ne demek? Kara Para nedir, nasıl aklanır? Para aklamanın cezası nedir?

Kara para aklamak ne demek, kara para nedir soruları gündemde. Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen isim Sezgin Baran Korkmaz'ın kara para aklama suçundan ABD tarafından tutuklandığı iddia edildi.

KARA PARA AKLAMA NE DEMEK?

İş adamı Sezgin Baran Korkmaz'ın kara para aklama suçlamasıyla ABD tarafından tutuklandığı iddiası sonrası kara para aklama nedir sorusu da merak konusu oldu. Kara Para, yasadışı faaliyetler sonucu elde edilen para, mal ve değerler'dir. Dünyada birçok geliri vardır.

Para aklama, çok genel tanımı ile, suçtan elde edilen malvarlığı değerlerinin yasal olmayan kaynağının gizlenmesi amacıyla meşru bir kaynaktan elde edilmiş gelir gibi gösterilmesi yönündeki işlem ve eylemlerdir.

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber