Kar yağışı İstanbul barajlarına ilaç oldu

İstanbul'da barajlar alarm verdiği sırada yaşanan kar yağışı ilaç gibi geldi. Megakent beyaza bürünürken, kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Berilere göre, bugün İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 10,32 artarak 29,48 seviyesine ulaştı. İSKİ'den ise vatandaşlara çok önemli bir uyarı geldi.

İstanbul'da uzun süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden havalar, kuraklık çanlarının çalmasına sebep olmuştu. Ancak, birkaç gündür düşük seyreden havalarla birlikte dün beklenen kar yağışı gerçekleşti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen verilere göre kar yağışı bugün ve yarın etkisini sürdürecek. Megakenti saran beyaz gelinlik, barajlardaki su seviyesini de artırdı.

DOLULUK YÜZDE 10,32 ARTTI

İSKİ'nin açıkladığı verilere göre, baraj doluluk oranı bugün itibarıyla 10,32 arttı. Barajlardaki doluluk 29,48 seviyesine ulaştı.

İŞTE İSTANBUL BARAJLARINDAKİ SON DURUM

Her bir barajdaki doluluk oranı ise bugün itibarıyla; Ömerli 25,89, Pabuçdere 15,36, Sazlıdere 10,30, Büyükçekmece 29,76, Alibey 40,47, Terkos 31,83, Kazandere 33,69, Elmalı 32,42, Darlık 48,78, Istrancalar 92,86 olarak kaydedildi.

İSKİ'DEN ÇOK ÖNEMLİ UYARI

İstanbul'da etkisini sürdüren soğuk hava dalgası nedeniyle İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) de çok önemli bir uyarı geldi.

Yazılı açıklama yaparak vatandaşları uyaran İSKİ, su sayaçları ve tesisatlarının donma tehlikesine dikkat çekti.


İSKİ'nin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da etkili olan soğuk hava dalgası sebebiyle su sayaç ve tesisatları donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilmektedir. Su tesisatı ve sayaçlarında donmadan kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı ve etrafı soğuğu geçirmeyen izolasyon malzemeleri ile korunmalıdır."

Halkbank’tan HUBrica ile Girişimcilere Tam Destek Milli Eğitim Bakanlığı yayınladı! Binek otomobil ihracatı 2,5 milyar doları aştı
Sonraki Haber