Kar depremi tetikler mi? Mikdat Hoca anlattı...

İTÜ Öğretim Üyesi Mikdat Kadıoğlu, İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışına ilişkin sosyal medyadan tahminlerini paylaştı. İstanbul'un Cumartesi sabahına karla uyanacağını savunam Kadıoğlu, kar ve deprem ilişkisine dair de ilginç ifadeler kullandı. İşte Kadıoğlu'nun kar ile depremin ilişkisine dair verdiği o bilgi.

İstanbul günlerdir uyarısı yapılan yoğun kar yağışını bekliyor. 

Ancak kentin yüksek kesimleri dışında birkaç dakika süren atıştırmalar haricinde kar ortada görünmüş değil.

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteroloji ve Afet Yönetim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sosyal medyadan beklenen kar yağışına ilişkin paylaşımlarda bulundu.

İlk tweetinde "Ctesi sabahı inşallah kar yağacak, kestane ve salepleri hazırlayın." diyen Kadıoğlu, tahminini "Büyük ihtimalle bu gece yarısından itibaren İstanbul'da kar var. Sabah kara uyanırız" sözleri ile sürdürdü. 

Şu ana kadar kar yağmamasına ilişkin olarak attığı esprili mesajında "Rüzgar aynı ama sıcaklık düşüşü durdu ve hatta yükselişe gecti. Ne oldu ya! Kapatın pencereler filan. Böyle yaparsanız İstanbula kar yağmaz tabi" diyen Prof. Kadıoğlu, kar yağacağına dair ısrarını şu sözlerle sürdürdü:

"Ben inat ettim bu hafta sonu kar bekliyorum hala. Özellikle ctesi sabah"

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'nun kar yağışına ilişkin son tweetinde ise karın faylarıyla olan ilişkisini anlattı. Kadıoğlu, "Evet kar faylara baskı yapar ve kırıklarını örter. Böyle baskı altında zinhar gizli gizli zelze yapabilirler. Bunu gökten hiç anlamayan hep kafası yerde fay kırığı arayıp karda bulamayan yer bilimciler de bilmez maalesef" dedi ve bunun şaka olduğunu belirten bir emoji eklemeyi de ihmal etmedi. 

Tek Dünya Karadeniz Vakfı toplumsal fayda ile dünyaya açılıyor Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu vurdu İnci Taneleri dizisine bomba transfer! Azem'in kızı Nehir geliyor
Sonraki Haber