Kandilli'de 'Okulumuz kapatılmasın' nöbeti

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatılarak Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü'ne devredilmek istenen Kandilli İlkokulu'nun velileri ve mahalle sakinleri okulun girişine pankart asarak nöbet tutuyor.

Veliler Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün geçtiğimiz hafta okulu kapatmak üzere müfettiş gönderdiği, çocuklarının her an okulsuz kalma riskiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, okulun her an kapatılabileceği gerekçesiyle okulun kapısında nöbet tutmaya da başladı.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Kandilli Mahallesindeki 80 yıllık Kandilli İlkokulu'nu kapatılıp Sabancı Olgunlaşma Enstitüsüne devretmek istemesine Kandilli sakinleri ve veliler okulun girişine pankart asarak tepki gösterdi.

VELİLERDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI!

Kandilli Mahallesi sakinleri ve veliler çocuklarının başka semtlere gönderilmesine tepki göstererek şu açıklamayı yaptılar:

"Bu bölgede çok sayıda okul deprem güçlendirmesi nedeniyle zaten yıkıldı. Birçok okul başka okul binalarında eğitim görüyor ve çocuklar 40-50 kişilik sınıflarda okuyor. Bu okulun kapatılarak Olgunlaşma Enstitüsüne devredilme bölgedeki okullardaki öğrenci sayısını daha da artıracak.

Okulumuz Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl da engelliler okulu yapılmak istenmişti. Ancak müfettişler okulun uygun olmadığı şeklinde rapor verince vazgeçilmişti. Okulumuz bu sene de başka bir gerekçe bularak kapatılmak isteniyor. Hem mahalleli hem de biz veliler bu karardan vazgeçilene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz ve okulun kapısında nöbet tutacağız.

Sesimizi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un, Valimiz Sayın Ali Yerlikaya'nın ve Milli Eğitim İl Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı'nın duymasını istiyoruz. Okulumuz kapanmasın! Kandilimiz sönmesin!"

Saran'dan Fenerbahçelileri heyecanlandıran sözler: Ne sabır ne süre... 19 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Akdeniz'de gece vakti deprem!
Sonraki Haber