Kanal İstanbul İsrail'i rahatsız etti

İsrail'de yayın yapan Haaretz, Kanal İstanbul projesi ile ilgili geniş bir haber hazırladı. Haberde Kanal İstanbul'un bölgeyi sarsacağı belirtilirken, Rusya'nın projeden endişe duyduğu ifade edildi.

İsrail basınından Haaretz gazetesi, Kanal İstanbul projesinin bölgede büyük etki oluşturacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, projeyi gerçekleştirmek için harekete geçtiğini belirten gazete, "Erdoğan’ın Karadeniz’i Marmara Denizi’ne bağlayan ve İstanbul’a hakim bir kanal inşa etme hayalinin gerçekleşmesi bölgeyi değiştirebilir." görüşünü paylaştı.

"TÜRKİYE'YE ON MİLYARLARCA DOLAR KAZANDIRACAK"

Kanal İstanbul projesinin, İstanbul Boğazı'ndaki deniz trafiği nedeniyle daha önce 1990'larda gündeme geldiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın plan için ekonomik nedenler sunduğu, projenin çıktılarından birinin de istihdam olduğu bildirildi.

Haberde, "Uzmanlar, kanal trafiğinin ülkeye yılda on milyarlarca dolar kazandıracağını söylüyor. Kanal boyunca oluşan işletmeler, Türk halkına on binlerce yeni imalat ve hizmet işi sağlayacak." denildi.

'RUSYA ENDİŞELİ' YORUMU

"Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesi Rusya'ya meydan okuyor" diyen gazete, "kara mayını" olarak nitendirdiği projenin hayata geçmesi halinde bölgenin "sarsılacağını" ifade etti.

Bu görüşün gerekçesi, "Moskova'nın endişesinin ana nedeni Türkiye'nin Ukrayna'ya sahip çıkması değil. Moskova, (Karadeniz'de) bir çatışma sırasında Batılı savaş gemilerine yeni bir rota verileceğinden endişe ediyor." şeklinde açıklandı.

Diyarbakır'ı kazanan DEM Parti'den skandal karar! Tokat sallanmaya devam ediyor! 3.2 büyüklüğünde deprem oldu Marcao Galatasaray'a geri dönmeye hazırlanıyor
Sonraki Haber