Kanada Dünya Kupası kadrosunu açıkladı! Atiba finallerin en yaşlı oyuncusu olacak...

Kanada, 2022 Dünya Kupası kadrosunu açıkladı. Beşiktaş'ın 39 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Atiba Hutchinson da kadroda kendine yer buldu. Atiba Hutchinson, finallerde boy gösterecek en yaşlı futbolcu olacak.

Kanada'nın 2022 Dünya Kupası kadrosu belli oldu. F Grubu'ndu Belçika, Fas ve Hırvatistan ile mücadele edecek Kanada'nın kadrosunda Beşiktaşlı Atiba Hutchinson da yer aldı. 39 yaşındaki orta saha, bu sezon ligde Beşiktaş formasını giyemedi. İlk kez Siyah Beyazlılar'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Serik Belediyespor'u 3-1 yenerek 5. tura yükseldiği maçta sahaya çıkan Atiba, 70 dakika sahada kaldı. 

Teknik direktör John Herdman'ın açıkladığı 26 kişilik kadroda, Atiba Hutchinson'ın yanı sıra Hatayspor forması giyen Samuel Adekugbe da yer aldı. Eski Beşiktaşlı Cyle Larin de kadroya çağrıldı.

SADECE ATİBA HAYATTAYDI

Kanada en son Meksika'da düzenlenen 1986 Dünya Kupası'nda mücadele etmişti. Katar'a gidecek kadrodaki isimlerden sadece 1983 doğumlu Atiba Hutchinson, o turnuva sırasında dünyaya gelmişti. 97 kezle Kanada Milli Takımının en çok formasını giyen Atiba Hutchinson, 2022 Dünya Kupası'nın da en yaşlı futbolcusu olacak.

Atiba'dan sonra en yaşlı futbolcu unvanını ise Pepe elinde bulunduruyor. Yolu Beşiktaş'tan geçen isimlerden Pepe 39 yaşında. Ancak ay farkıyla Atiba'nın ardından ikinci sırada yer aldı. 

KANADA'NIN KADROSUNDA ŞU İSİMLER BULUNUYOR:

Kaleci: Milan Borjan (Kızılyıldız), Dayne Clair (Minnesota United), James Pantemis (Montreal).

Defans: Steven Vitoria (Chaves), Alistair Johnston (Montreal), Richie Laryea (Nottingham Forest/Toronto), Kamal Miller (Montreal), Sam Adekugbe (Hatayspor), Joel Waterman (Montreal), Derek Cornelius (Panetolikos).

Orta saha: Atiba Hutchinson (Beşiktaş), Jonathan Osorio (Toronto), Stephen Eustaquio (Porto), Liam Fraser (Deinze), Samuel Piette (Montreal), Mark-Anthony Kaye (Toronto), Ismael Kone (Montreal), David Wotherspoon (St. Johnstone).

Forvet: Alphonso Davies (Bayern Münih), Jonathan David (Lille), Cyle Larin (Club Brugge), Ike Ugbo (Troyes), Lucas Cavallini (Vancouver Whitecaps), Tajon Buchanan (Club Brugge), Junior Hoilett (Reading), Liam Millar (Basel).

Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! TFF'ye istifa baskısı... İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı... Beşiktaş duble yaptı, 5 maç sonra kazanmayı hatırladı!
Sonraki Haber