Kanada asgari ücret ne kadar 2023?

Asgari ücretin en fazla olduğu, enflasyon oranının en düşük olduğu ve yaşam kalitesinin yüksek olduğu ülkelerin başında gelen Kanada'da asgari ücretin ne kadar olduğu büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, Kanada'da asgari ücret ne kadar 2023? Ayrıntılar haberimizde...

Kanada'da maaşlar saatlik olarak hesaplanmaktadır. Bazı iş yerlerinde bu ücretler günlük, bazınlarında haftalık bazılarında ise aylık ödenmektedir.

KANADA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2023?

Kanada’da 10 farklı eyalet bulunuyor. Bu eyaletlere göre verilen asgari ücretler farklıdır. Kanda'da eyaletlere göre saatlik ücretler ise şu şekildedir:

Nunavut eyaleti
14 dolar

Northwest Territories eyaleti
15,20 dolar

Britanya Kolumbiyası eyaleti
15,65 dolar

Alberta eyaleti
15 dolar

Ontario eyaleti
15,50 dolar

Quebec eyaleti
14 dolar

Prince Edward Adası
14 dolar

Nova Scotia eyaleti
16 dolar

Newfoundland & Labrador eyaleti
13,50 dolar

Manitoba eyaleti
12,35 dolar

Saskatchewan eyaleti
13 dolar

New Brunswick eyaleti
13,20 dolar

Kanada 2023 asgari ücret detayları belli olunca haberimizde yer vereceğiz.

Gelir seviyesi oldukça yüksek ve refah seviyesi çok güzel olan Kanada'ya her yıl binlerce kişi iş başvurusu yapıyor. Kanada her yıl binlerce kişiyi işçi olarak istihdam ederek az sayıda olan genç nüfusunu artırmayı amaçlıyor. Kanada işçi alımı bilhassa bazı yıllarda oldukça fazla oluyor.

Özellikle iş imkanlarının Ağır sanayi ve İnşaat sektöründe yoğun olduğu Kanada'da, işçi alımlarında genellikle sertifikası olan Deneyimli Usta olarak çalışan kişilere çalışma ve göçmenlik fırsatı veriliyor. Fakat buna rağmen her yıl Kanada'da işçi alımlarında çeşitli sektörler öne çıkabiliyor.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber