Kalyon Kültür yeni sanat sezonuna 'Lia: Hayatı Kodlamak' sergisi ile başladı

Kalyon Kültür, yeni sanat sezonuna başladı. Küratörlüğünü Ceren ve Irmak Arkman'ın yaptığı 'Lia: Hayatı Kodlamak' sergisi Kalyon Kültür'de açıldı.

Nişantaşı’nda bulunan, tarihi ve mimari büyük bir öneme sahip olan Taş Konak’ta yer alan Kalyon Kültür yeni sezona yeni direktörleriyle başladı. Küratörlüğünü Ceren ve Irmak Arkman'ın üstlendiği ilk sergi “LIA: Hayatı Kodlamak”, 1995 senesinden beri video, performans, yazılım, yerleştirme, heykel, projeksiyon ve diğer aplikasyonları kapsayan bir çeşitlilik gösteren sanatıyla öne çıkan Avusturyalı sanatçı LIA’yı merkeze alıyor.

Yazılım ve internet sanatının önemli isimlerinden biri olan LIA, internet projeleri, geleneksel çizim ve resim sanatını dijital ikonlar ve algoritmaların estetiğiyle birleştiriyor.

 

AKIŞ ALANLARI (VAN GOGH'U YENİDEN YORUMLAMAK)

Akış Alanları klasik Van Gogh eserlerini bilgisayar algoritmaları kullanarak yeniden yorumlar ve sürekli yenilenen ve gelişen dijital resimler üretir.

Akış Alanları serisi Van Gogh’un üç önemli eserini -Ayçiçekleri, Yıldızlı Gece ve Badem Çiçekleri- özel üretilmiş bir yazılım ile işler ve renk paletini temel alarak, bilgisayar yazılımıyla bu işleri yeniler ve hipnotize edici bir hareketle sürekli gelişmelerine izin verir.

Akış alanları ya da vektör alanları kavramlarından ismini alan seri, manyetik alanlarda ve enerji alanlarında gerçekleşen görünür çizgi ve ilmekleri açığa çıkaran bir jeneratif sanat tekniğine gönderme yapar. LIA’nın kullandığı yazılım farklı parametrelerle orijinal resimlerin çizimlerinden sonsuz sayıda farklı varyasyon üretir.

LIA: Hayatı Kodlamak sergisi, 1 Ekim-27 Kasım 2021 tarihleri arasında Nişantaşı Taş Konak’ta yer alan Kalyon Kültür’de sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, Pazar ve Pazartesi hariç her gün 11:00–18:00 saatlerinde görülebilir.

ABD için olabilecek en kötü sonuç İkinci Kadir Şeker vakası...5 yıllık hapis cezası onanınca tutuklandı! Mehmet Büyükekşi'den flaş Ali Koç açıklaması: "U19 tehdidini yaptı"
Sonraki Haber