Kalp pili kullananlar için iPhone 12'de büyük tehlike

iPhone'un 12 serisinde kullanılan teknolojinin kalp pili bulunanlar için büyük risk olduğu ortaya çıktı. Bilindiği gibi tüm elektronik cihazlar kullanımı sırasında elektromanyetik sinyaller yayar, çevrelerinde bu sinyallerden oluşan bir alan oluştururlar. Ancak iPhone 12 serisinde bu elektromanyetik alan içeriğinde barındırdığı mıknatıslar nedeniyle daha ciddi sonuçlara neden olabilecek farklılıklar arzediyor.

ABD'li Apple firması kısa süre önce 12 serisi telefonlarda kullandığı MagSafe hakkında kritik bilgileri açıklamıştı.

Dev firma telefonlarda mıknatıslar haricinde elektromanyetik alanlar yayan bileşenler ve telsizler bulunduğunu belirtmişti. Bu mıknatısların ve elektromanyetik alanların kalp pili ve defibrilatör gibi tıbbi cihazlar üzerinde olumsuz etkiye ve parazite yol açabileceği kaydedilen açıklamanın ardından Kardiyolog Gurjit Singh ve Henry Ford tehlikelere ilişkin uyarılarda bulundu.

Doktorlar yeni modellerin defibrilatörü ve kalp piline zarar verebileceğini işaret ederek, bu durumun sadece zarar vermenin ötesinde cihazları devre dışı bırakabileceğini söylediler. İki uzman özellikle de kalp pili kullanan iPhone 12 sahipleri için bu durumun hayati önemde olduğunu söylediler. 

İşte tam da bu sebeple iPhone 12 kullanıcılarının doktorları mutlaka görüşüp, kullandıkları tıbbi cihazlarla, telefonlarının arasına ne kadar bir güvenli mesafe koymaları gerektiğini öğrenmeleri lazım.

Kalp pili gibi cihazların üreticileri parazit oluşma riskini ortadan kaldırmak için kablosuz ya da manyetik ürünlerin yakınındayken güvenli şekilde nasıl kullanılabileceğine ilişkin önerileri bulunuyor.

23 Nisan kutlamalarında öğrenciye tekme atan şüpheli yakalandı ABD’de Gazze’ye destek protestoları yayılıyor! Görenler hayret ediyor! Sağı tavuk solu horoz...
Sonraki Haber