Kalıcı uzaktan eğitimin detayları belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önceki hafta yaptığı açıklamalar sırasında koronavirüs salgını atlatılsa dahi uzaktan eğitimin hayatımızda kalıcı olacağını söylemişti. EBA üzerinden yayınlar ile uzaktan eğitim materyallerinin kullanılacağını da kaydeden Selçuk'un işaret ettiği kalıcı uzaktan eğitimin detayları da netleşti. Ara tatil yapılmayacak eğitim süreci yaz ortasına kadar da sürecek...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk pandemi sonrası eğitim sisteminde uzaktan eğitim altyapısının kalıcı olarak kullanılacağı hibrit bir eğitim modelinin uygulamaya sokulacağına işaret etmişti.

Eğitimde reform anlamına gelen bu yeni sistemin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Dünyada 'Flipped Learning' olarak tanımlanan 'Ters yüz' eğitim modeliyle ezberci sistemden uzaklaşılarak öğrencinin problem çözme ve eleştirel düşünmesini teşvik eden reformist sistem uygulanacak.

EBA'DA ANLATILACAK, SINIFTA UYGULAMASI YAPILACAK

Yeni modelle dersin anlatım kısmı EBA üzerinden dijital ortama uygulama kısmı ise sınıf içine taşınacak. Böylece öğrenciler EBA aracılığıyla öğrenecekleri konuyu çalışıp ön hazırlık yaparak sınıftaki derse gelecek. EBA'dan işlenilen derse ilişkin sorular çıkarılarak sınıf ortamında öğretmen rehberliğinde beyin fırtınası gerçekleştirilecek. Ders konuları bu şekilde içselleştirilerek öğrenme daha etkin bir şekilde yapılacak.

HEDEF ÖĞRENCİLERE ELEŞTİREL DÜŞÜNME BECERİSİ SAĞLAMAK

Konuların derinlemesine analiz edileceği yeni modelde, öğrencilerin analiz etme, problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kazanması da sağlanacak. Bu sayede öğretmenler de eğitim programını öğrencilerin konuya yatkınlığına ve ilgi düzeylerine göre uyarlama şansı bulacak. Öğrenciler eşzamanlı olarak öğretmenlerinden geri bildirim alma imkanına da sahip olacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EBA TV ve uzaktan eğitim ile ilgili olarak sosyal medya hesabından da bir açıklamada bulundu.

SELÇUK "SINAV ÖZEL YAYINLARI HAZIRLADIK" DEDİ

Bakan Selçuk paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"TRT EBA kanallarını salgın dolayısıyla zorunlunluluk üzerine açmıştık. Lise için hafta sonlarına Sınav Özel yayınları hazırladık. Şimdi bakıyorum ki her 10 üniversiteye hazırlık öğrencisinden 7'si TRT-EBA Lise'de yayınlanan örnek soru çözümlerini takip ediyor ve sınava hazırlanıyor."

OKULLAR NE ZAMAN TATİL EDİLECEK?

Geçtiğimiz günlerde yapılan yüz yüze sınav uygulamasının tarih değişikliğinin açıklanmasının ardından gözler okulların ne zaman tatil edileceği sorusu gündeme geldi. Merak edilen sorunun cevabını da Bakan Selçuk verdi.

ARA TATİL YAPILMAYACAK

Okulların kapanış tarihi ve nisan ara tatiline ilişkin bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu konuda şunları söyledi:

"15 Şubat'taki iki haftayı üç hafta yaptık. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. 

Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz'da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok.' 

İstanbul Fatih'te 2 İETT otobüsü çarpıştı! Yaralılar var Dünya çalkalanırken Türk piyasaları toparlanıyor Bursa'da mobilya fabrikası alevlere teslim oldu
Sonraki Haber