Kadir Şeker davasında mütalaa açıklandı

Şubat ayında yaşanan kavgayı ayırmak isterken 32 yaşındaki Özgür Duran'ı öldüren Kadir Şeker, üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mütalaasını açıklayan savcı, Kadir Şeker'in 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, haksız tahrik indiriminin de üst seviyeden uygulanmasını istedi.

Konya'da 32 yaşındaki Özgür Duran'ın kız arkadaşı Ayşe Dırla'ya şiddet uygulaması sonucunda yoldan geçen Kadir Şeker, araya girmiş ve çıkan arbede sırasında Duran'ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olmuştu. Daha sonra gözaltına alınan Kadir Şeker, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şeker, bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

"HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ ÜST SEVİYEDEN UYGULANSIN"

Kadir Şeker'in yargılandığı davada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığın "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, haksız tahrik indiriminin de üst seviyeden uygulanmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

Olay, 5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda yaşandı. Antalya'dan Konya'ya gelip yerleşen Ayşe D. ve Özgür Duran çifti arasında birlikte yaşadıkları evde tartışma çıktı. Ayşe D. evden çıkıp, parka geldi. Peşinden parka gelen Özgür Duran iddiaya göre kadını dövmeye başladı.

Parktan geçen Kadir Şeker de olaya müdahale etti. Çıkan arbedede, Şeker'in elindeki bıçak, Duran'ın kalbine isabet etti. Özgür Duran, hayatını kaybederken, tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şeker, çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! TL değerleniyor borsa yükseliyor Irak ile ortak operasyon hazırlığı
Sonraki Haber