KADEM Tuma Çelik davasının peşini bırakmıyor!

HDP'den ihraç edilen milletvekili Tuma Çelik, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan yargılandığı davada delil yetersizliği gerekçesiyle beraat etti. Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), "Kamu vicdanının kabullenemediği bu beraat kararının üst mahkemece bozulacağı umuduyla davayı takipteyiz." dedi.

Yerel seçim çalışmaları sırasında bir dernekte tanıştığı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gündeme gelen Tuma Çelik, HDP'den istifa etmişti.

8 Ekim 2020'de Meclis'te dokunulmazlığı kaldırılan Çelik hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada dün karar çıktı. Çelik'in delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.

KADEM'DEN AÇIKLAMA: DAVAYI TAKİPTEYİZ

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), bu kararın kamu vicdanı tarafından kabullenilmediğine vurgu yaparak, "Üst mahkemece bozulacağı umuduyla davayı takipteyiz" dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Eski HDP Milletvekili Tuma Çelik'in cinsel saldırı suçundan yargılandığı davada hâkim, delil yetersizliği gerekçesiyle beraat kararı verdi. Yurt dışı yasağını da kaldırdı. Kamu vicdanının kabullenemediği bu beraat kararının üst mahkemece bozulacağı umuduyla davayı takipteyiz."

BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Öldürülen kadın ünlü şarkıcının kuzeni çıktı Aldatmak ve Ben Bu Cihana Sığmazam dizileri için final kararı
Sonraki Haber