Kaçkar Dağlarında keşfedilen eşsiz güzellikteki çiçek türü görenleri büyüledi

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Kaçkar Dağları eteklerinde keşfedilen bu çiçek türüne, literatüre geçmesi için Artvin’e atıf yapılarak Androsace artvinensis Sefalı & Yapar ismi verildi. Eşsiz güzellikteki bu bitki Türkçe 'de 'Yayla Güzeli' olarak isimlendirildi.

Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Sefalı'nın adı yeni bir bitki türünde daha yaşayacak. Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademik personellerinden Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Sefalı öncülüğünde Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Kaçkar Dağları eteklerinde tespit edilen yeni arınca bitkisine literatüre geçmesi için Artvin’e atıf yapılarak Androsace artvinensis Sefalı & Yapar ismi verildi. Bitki, Türkçede ise “Yayla Güzeli” adıyla çağrılacak.

Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! 1 Milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? Mehmet Büyükekşi'den flaş Ali Koç açıklaması: "U19 tehdidini yaptı"