Kaçırılan gemicinin eşi: Bizi babasız bırakmayın...

Nijerya’daki korsan saldırısı sonucu bir mürettebatı öldürülen, 15’i de kaçırılan Mozart adlı gemi, Gabon’un Gentil Limanı’na demir attı. Rehin alınan 15 personel arasında yer alan Rizeli Ünsal Dilsiz’in ailesinin ise, endişeli bekleyişini sürdürüyor. Ünsal Dilsiz’in eşi Nesrin Dilsiz gözyaşları içinde, “Ne olursunuz sesimi duyun, artık çıldırmak üzereyim. Ben hasta bir insanım, kanser tedavisi gören bir insanım, ilaç içiyorum. Ben sağ salim eşimi istiyorum. Çünkü tek dayanağım o benim” dedi.

This browser does not support the video element.

Korsanlar tarafından Nijerya açıklarında kaçırılan geminin mürettebatı arasında bulunan Ünsal Dilsiz'in eşi Nesrin Dilsiz, sosyal medya üzerinden görüntülü video yayınlayarak, kocasının bulunması için yardım çağrısında bulundu.

Gözyaşı içinde konuşan 1 çocuk annesi Nesrin Dilsiz paylaşımında, “Haber alamıyorum eşimden. İki gündür gözümüze uyku girmedi. Ne yediğimiz ne içtiğimiz belli değil. Öldüler mi, kaldılar mı? Belli değil. Ses seda yok. Sesimi duyun ne olursunuz; Allah Muhammed aşkı için Ünsal’ımdan, oradakilerden ses yok. Ben sayın cumhurbaşkanımdan devlet babamdan tek isteğim, devlet büyüklerimden tek arzum, orada bulunan insanların bir an önce ailelerine kavuşması. 6 yaşındaki oğlum babasını soruyor; ‘babamı korsanlar mı kaçırdı? Öldü mü?’ diyor. Ben diyorum ki ‘dur annem’ diyorum.

Lütfen sesimi duyun, çıldırmak üzereyim artık. Ben kanser tedavisi gören bir insanım, ilaç içiyorum. Sağ salim eşimi istiyorum ben. Bizi babasız bırakmayın. Çünkü tek dayanağım o benim. Ne olursunuz Cumhurbaşkanım, kurban olayım sesimi duy. Benim Ünsal’ımı ve oradakileri geri getir” diye konuştu.

BABA HAMZA ORHAN: OĞLUMU GÖRSEM DÜNYALAR BENİM OLACAK

Rehin alınan mürettebat arasında bulunan Ordu’nun Fatsa ilçesi nüfusuna kayıtlı Hamza Orhan'ın ailesi, evlatlarından gelecek iyi haberleri beklemeye devam ediyor.

Oğlunun stajyer olarak gemide görevli olduğunu belirten baba Sezai Orhan (53), "Elimizden geldiğince mücadele edilmesini istiyorum. Zaten gerekli işleri Cumhurbaşkanımız yapıyor. Sabah saatlerinde sadece şirketten arayıp, ‘çabalıyoruz’ dediler. Başka da bir bilgi yok. Biz de bekliyoruz. Evladımın arkadaşlarıyla beraber sağ salim dönmesini endişeyle bekliyorum. Telefonlarına ulaşma şansımız yok. Oğlumu görsem dünyalar benim olacak. Merak içindeyim. Arkadaşlarıyla birlikte onların da aileleri sevinecek. Sağ salim dönmelerini ümit ediyoruz. Devlet büyüklerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Son olarak oğluyla cumartesi görüştüklerini söyleyen Sezai Orhan, "4’üncü gün bugün. En son Türkiye saati ile gece 01:00’de, ‘Anne yatmaya gidiyorum’ diye mesaj yollamıştı. Sürekli annesine mesaj atıyordu, limanlarda görüntülü arıyordu. Telefon çeker çekmez haberleşiyorlardı" dedi.

DHA

İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler