Kabil'den kalkan o ABD uçağında hangi mesaj gizli?

11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan'ı işgal eden ABD 20 yıl sonra ülkeyi Taliban'a terk etti... Kendisine güvenenleri bir kez daha yüzüstü bırakan ABD ülkeyi büyük bir bilinmezliğe sürükledi! ABD'nin ardından ülkeden kaçış başlarken, Amerikalılar ise ülkeden kaçarken arkalarında şifreli bir mesaj bıraktı....

ABD, 11 Eylül saldırılarının ardından El Kaide ile mücadele stratejisi kapsamında işgal ettiği Afganistan'dan çekildi. ABD askerlerinin ülkeden ayrılmasının ardından Taliban kontrolü ele alırken, ülke büyük bir bilinmezliğe doğru sürükleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirmesinin ardından binlerce Afgan ülkeyi terk etme umuduyla Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na koşmuştu. Havalimanında yaşanan trajik görüntüleri tüm dünya basınında birinci haber olarak servis edildi.

AFGANLAR AMERİKAN UÇAKLARINA KOŞTU

Kameralara yansıyan görüntülerde ABD Hava Kuvvetleri'ne ait tahliye uçağının etrafında bazı Afganların umutsuzca koştuğu görüldü. Uçağın kanatlarına tutunan üç kişinin, uçağın havalanmasının ardından düşerek hayatını kaybettiği de ortaya çıktı.

11.09 MESAJI...

Diğer yandan Kabil'den kalkan o Amerikan uçağı hakkında ilginç bir detay ortaya çıktı.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın dikkat çektiği üzere, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait o uçak "1109" bordo numarasını taşıyordu.

Boing C-17 Globe Master tipi kargo uçağının “11 Eylül” saldırılarının simgesi olarak kullanılan "11.09" rakamını bir tesadüf olarak mı taşıdığı, yoksa, Amerikalıların bir mesaj olarak mı bu bordo numaralı uçağı bölgede kullandığı merak konusu oldu.

Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak? 26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı!
Sonraki Haber