Jüpiter'in 80 uydusu olduğunu biliyor muydunuz? Jüpiter'in iki uydusunun en net çekilmiş fotoğrafları paylaşıldı!

Gezegenler arasında 80 uydusu ile en çok uydu bulunduran gezegen Jüpiter'dir. Dünyanın koruyucusu olarak bilinen Jüpiter'in sadece iki uydusunun fotoğrafı paylaşıldı. Jüpiter'in uydularını hiç bu kadar net görmemiştiniz. İşte o fotoğraflar...

Jüpiter, Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni ve kendi etrafında dönüş süresi en kısa olan gezegendir. İnsanı etkileyen güzelliği ve zengin uydu sistemi ile gök bilimcilerin odağı olan Jüpiter, uzayda bulunan asteroit, gök taşları ve kuyruklu yıldızlar gibi gök cisimlerimden dünyayı korur. Bu özelliği ile Jüpiter, dünyanın koruyucusu olarak adlandırılır. 

Gök bilimcilerin Jüpiter ile ilgili araştırmalarında iki uydu görüntüsü kaydedildi. Bu görüntüler, uyduları yakından görüntüleyen en net fotoğraflar. 

Jüpiter’in dev uydusu Ganymede ve buzla kaplı olduğu bilinen Europa uyduları, daha önce Juno gibi uzay araçlarıyla nispeten yakından fotoğraflanmıştı. Bilim insanları, bu seferse bu uyduların bugüne kadar yer yüzünden çekilen en net fotoğraflarını paylaştı.

Ve Galatasaray yeni Sacha Boey'ini buldu! Taraftar hayran olmuştu... Deprem uzmanından korkutan uyarı geldi! AFAD yıkılan bina sayısını açıkladı! Uğur Dündar'a dava açan Dilara Gülatan'ın babası kim? Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı, yarı final kapısı kapandı! Herkes Kerem Aktürkoğlu derken Okan Buruk'un gözdesi veda ediyor