Joe Biden'in yemini öncesinde şok gelişme

3 Kasım 2020'de ABD Başkanı seçilen Joe Biden, 20 Ocak'ta yemin ederek resmen görevine başlayacak. Ancak, bu yemin töreni öncekilere göre çok daha yoğun önlemler altında yapılacak. 6 Ocak'ta Kongre'nin basılmasının ardından binlerce ulusal muhafız başkent Washington'a geldi. Kongre'de de önlemler en üst seviyede. Bu önlemlerin boşa olmadığı ise yaşanan olayla ortaya çıktı. Bir kişi sahte akreditasyon kartı ve dolu silahıyla Kongre binası etrafında dolaşırken polis tarafından yakalandı...

This browser does not support the video element.

ABD'de 6 Ocak'ta yaşanan Kongre baskınının ardından başkent Washington'daki olağanüstü güvenlik önlemleri en üst seviyede devam ediyor.

CNN'in haberine göre Kongre polisi, yerel saatle cuma akşamı Kongre binası etrafındaki güvenlik kontrol noktasında bir şüpheliyi yakaladı.

Kontrol sırasında polise gösterdiği akreditasyon kartının sahte olduğu anlaşılan kişinin aracında yapılan aramada ise dolu halde Glock marka bir tabanca ile buna ait 509 mermi bulundu.

Söz konusu kişinin kayıtsız silah ve mühimmat taşımak da dahil birkaç suçtan tutuklandığı belirtildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAD SAFHADA

Öte yandan 20 binin üzerinde Ulusal Muhafızın yanı sıra çok sayıda polisin yüksek güvenlik önlemleri aldığı Washington'da tam anlamıyla teyakkuz hali var.

Başkentin giriş çıkış noktalarına polis barikatları ve kontrol noktaları kuruldu.

Sadece akreditasyonu olan kişi ve araçların detaylı aramaları yapıldıktan sonra giriş yapmalarına izin veriliyor.

Başkentte, perşembe gününe kadar birçok sokak ve cadde yaya ve araç trafiğine kapalı kalacak.

Diğer yandan Washington'daki binlerce mağaza ve dükkanın, muhtemel olaylardan zarar görmemek için dışarı bakan kısımlarını kalın tahta tabakala çakarak önlem aldığı görüldü.

ABD Kongresinde 6 Ocak'ta yaşanan baskında 1'i polis 5 kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Demokratların "isyana teşvik" ile suçladığı ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil maddesi, Temsilciler Meclisindeki 10 Cumhuriyetçi'nin de oyları ile verdiği destek sonucunda kabul edilmişti.

Trump'ın Kongre olayları kapsamında suçlu olup olmadığına Senatoda yapılacak oylama sonucunda karar verilecek.

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var... CIA VE MI6 SAHTE ‘SOLCULARI’ NASIL BESLEDİ? Orta Afrika Cumhuriyeti’nde bot battı: 15 ölü Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk... Dubai'de çekilen görüntü sosyal medyada gündem oldu!