Joe Biden'dan yeni gaf! Şimdi de hayali seyahat uydurdu

80 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden gaflarıyla sık sık gündem olurken bu kez Afganistan ve Irak’a ziyaret düzenlediğini ileri sürdü. Biden'ın ifadeleriyle ilgili gerçek, çok geçmeden ortaya çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen yaşına rağmen, 2024 yılında düzenlenecek başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmanın hesaplarını yapıyor.

Biden, böyle bir dönemde sık sık ortaya koyduğu ilginç hareketlerinin yanı sıra yanlış bilgi vermeyi de sürdürüyor.

"İKİ KEZ BAŞKAN OLARAK GİTTİM"

Delaware eyaletinde düzenlenen bir programa katılan Biden, buradaki konuşmasında geçmiş dönemleri anlatırken gerçeği yansıtmayan ifadeler kullandı.

Biden, "Afganistan, Irak ve bu bölgelere bir savaşçı olarak değil, 38-39 kez başkan yardımcısı olarak girip çıktım. Yalnızca iki kez başkan olarak gittim." dedi.

AFGANİSTAN VE IRAK AÇIKLAMASIYLA İLGİLİ GERÇEK

Ancak Biden, ABD Başkanı olarak söz konusu iki ülkeye henüz ziyaret gerçekleştirmiş değil. Irak'ta görev yapan oğlunu ziyaret etmek de dahil olmak üzere birçok kez Afganistan ve Irak'a giden Biden, bu ziyaretlerini sırasıyla 2011 ve 2016 yıllarında düzenledi.

BİDEN'IN İMZA ATTIĞI GAFLAR

ABD basınından Fox News, konuşması sırasında Biden'ın "38-39 kez" ifadesinin gerçeği yansıtmadığını, doğru sayının yaklaşık 21 olduğunu duyurdu.

Öte yandan 80 yaşındaki Biden, bu yıl birkaç kez yanlış bir şekilde oğlu Beau Biden'ın Irak'ta öldüğünü iddia etti. Fakat Beau, 2015 yılında 46 yaşındayken beyin kanserinden yaşamını yitirdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber