James Webb uzay teleskobundan nefes kesen görüntüler: Yaratılış Sütunları

NASA'nın uzay teleskobu James Webb, yoğun gaz ve toz bulutları içinde yeni yıldızların oluştuğu, ikonik Yaratılış Sütunları'ndan etkileyici görüntüler kaydetti. İşte o fotoğraflar....

Nasa James Webb uzay teleskobu ile gözleri kamaştıran 'Yaratılış Sütunları'nı görüntüledi. Yaratılış Sütunları'na ilişkin yeni görüntü, gaz miktarlarıyla birlikte yeni oluşan yıldızların çok daha kesin sayılarını belirleyerek araştırmacıların yıldız oluşum modellerini yenilemelerine yardımcı olacak.

NASA'nın yayımladığı habere göre; üç boyutlu sütunlar, görkemli kaya oluşumlarına benziyor, ancak çok daha geçirgen. Bu sütunlar, yakın kızılötesi ışıkta bazen yarı saydam görünen soğuk yıldızlararası gaz ve tozdan oluşuyor.

Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! Samet Akaydin yaptığı şok hatayla Fatih Terim'i ve takımını yaktı En düşük emekli maaşında iki yeni formül 1 Milyon TL'nin aylık faizi ne kadar?