James Webb, bir yıldızın doğumunu yakaladı! İşte o büyüleyici görseller...

Uzay Teleskobu Jamess Web, uzayda etkileyici görseller kaydetti. Uzay Teleskobu'ndan alınan son büyüleyici görüntüde çok genç bir yıldızın neden olduğu kozmik kaos yakalandı. İşte o görseller...

NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu'ndan alınan son büyüleyici görüntüde çok genç bir yıldızın neden olduğu kozmik kaos yakalandı.

Yetkililler, görüntünün etrafında merkezlenen protoyıldızın, karanlık, kum saati şeklindeki bir gaz ve toz bulutunun boynunda gizlendiğini belirtti. Açıklamalara göre, fotoğrafta daralan boynun ortasındaki koyu renkli çizgi, yaklaşık olarak güneş sistemimiz büyüklüğünde bir protogezegen diski yani gelecekte bir gezegen oluşturabilecek yoğun gaz ve toz. NASA tarafından aktarılan bir haber bültenine göre, protoyıldızdan gelen ışık bu diskin üstüne ve altına yayılıyor.

Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! 1 Milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? Mehmet Büyükekşi'den flaş Ali Koç açıklaması: "U19 tehdidini yaptı"