İzmir Meclisi'nde İZBETON tartışması! Pazarlık yapan milletvekili kim?

İzmir Büyükşehir Belediyesi haziran ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşimine AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın İZBETON’a yönelik eleştirileri damga vurdu. Hızal'ın İZBETON'un borçları için bürolarda pazarlık yapıldığı iddiasına CHP'liler tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin önceki akşam yapılan toplantısında AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal'ın İZBETON çıkışı tansiyonu yükseltti. Hızal, İZBETON'un borçları için bürolarda pazarlık yapıldığını iddia etti.

Hızal, "AK Parti Grubu olarak bugüne kadar yatırım taleplerinde destek verdik, oyumuzu kullandık. Yatırıma yönelik olmayan kredi taleplerine ret verdik. Sorun İZBETON'un kendisinde. İZBETON İBB'nin bünyesinde olan yaklaşık 1 milyarlık dev bütçeyi yöneten şirket. Bu bütçeyi yönetirken İzmir'de yol, asfalt, kaldırım, kavşak düzenlemesi yapması gerekiyor. Birçok noktada altyapıyla ilgili yatırımlar yapmasını bekliyoruz. İzmir özellikle altyapı, ulaşım ve trafik noktasında son yılların en kötü dönemini yaşıyor. İzmir zaten yavaş şehir haline geldi. İzmir trafikte, sanayide, ticarette yavaş şehir oldu. Bunların sorumluları İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yetkilileri. Bu şirketin genel müdürü bu bahsettiğim hususlarla alakalı faaliyetlerle çalışması gerekirken adeta Tunç Soyer'in reklam müdürü gibi bakkal bakkal gezip, insanların videosunu yayınlamakla meşgul. Bugüne kadar biz hiçbir bürokrat hakkında konuşmadık ama İZBETON Genel Müdürü'nün bürokrat olmadığını, siyasi olduğunu düşündüğüm için bu yorumu yapıyorum. İZBETON'a vermiş olduğunuz ihaleyi doğru yaparsanız bu 60 milyona zaten ihtiyaç duyulmaz. Biz elbette kar yapmasını beklemiyoruz ama iflas etmesini de istemiyoruz" dedi.

Yeni Asır yazarı Erhan Gülenç de son yazısında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tartışmaların ardından Özgür Hızal'ı aradığını ifade eden Gülenç'in yazısından ilgili kısım şöyle;

"Özgür Hızal, işin bu boyutuyla ilgili bir şey söylemedi. CHP'liler de bunu soramadı.

Ben de dün Hızal'ı aradım ve bu iddiasının arka planını anlatmasını istedim. Hızal, iddiasını bir adım ileri götürerek İzmir siyaset gündemini sarsacak bomba bir açıklamada bulundu. Hızal, bu pazarlıkların CHP'li bir milletvekilinin ofisinde yapıldığını söyledi.

İZBETON'a iş yapan firmaların alacaklarını tahsil etme konusunda problemler yaşadığının bilindiğini ifade eden Hızal, şöyle konuştu: "Şirketin borçlarını ödeme konusunda bir sıkıntısı var. İZBETON'un borçlarını geç ödemesinden dolayı bir takım fazla ödemeler yaşanıyor.
Bu birinci sorun. Yani, alacaklı eğer icra takibi yoluna giderse yasal faizi, vekalet ücreti vesaire de işin içine giriyor. Bir de bu konular bürolarda görüşülüyor. Benim asıl iddiam bu. Bürolarda görüşülüyor derken bir milletvekilinin ofisinde görüşülüyor. O vekilin ofisinde yapılan pazarlıklarla İZBETON'dan alacaklı olan firmalar borçlarını tahsil etme yoluna gidiyor."

KİM BU MİLLETVEKİLİ?

Hızal'a bu milletvekilinin kim olduğunu sordum. Bunu şimdilik açıklamayacağını söyledi. Bu, son dönemde İzmir siyasetinde gündeme gelen en önemli iddialardan biri...

İZBETON ve bir milletvekili deyince İzmir siyasetini yakından takip edenlerin aklına doğal olarak CHP'den bazı isimler gelecektir.

O milletvekilleri Hızal'ın bu iddialarına bir cevap verir mi ya da 'duymazlıktan gelmeye mi çalışır' bilmiyorum ancak bu iddianın ortaya atılmasının ardından cin şişeden çıkmıştır. Bu yüzden bununla ilgili hem idari hem de adli anlamda araştırma ve soruşturma yapılması gerekir. Eğer bu iddialar delillerle somuta dökülürse hem CHP hem de Büyükşehir Belediyesi'nde taşlar yerinden oynar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Özgür Özel arasında görüşme olacak mı? Survivor All Star'da gecenin kazananı hangi takım oldu? MKE Ankaragücü - Beşiktaş | İkinci yarı oynanıyor
Sonraki Haber