İzmir depreminde can kaybı arttı

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde Doğanlar Apartmanı'nın enkazı altında kalan futbolcu Malik Tahirler yaklaşık 1 aydır yaşam mücadelesi verdiği hastanede can verdi. Tahirler'in vefatı ile birlikte depremde vefat edenlerin sayısı 117'ye yükseldi. Malik Tahirler'in vefatı nedeniyle Karşıyaka Spor Kulübü bir taziye mesajı yayımladı.

This browser does not support the video element.

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrası Bayraklı ilçesi 258’inci Sokak’ta yıkılan Doğanlar Apartmanı’nın enkazı altından depremden 5 saat sonra yaralı olarak çıkarılan futbolcu Malik Tahirler, 27 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Doğanlar Apartmanı’nın 6’ncı katındaki evlerinde, enkaz altında vefat eden annesi Nazmiye Doğrayan’a sarılı halde ulaşılan 28 yaşındaki futbolcu, tüm çabalara rağmen hayatta tutulamadı.

Enkaz altında bacaklarında ezilmeler ve böbreklerinde hasar meydana geldiği için diyaliz makinesine bağlı olan futbolcunun iç kanama nedeniyle SGK Tepecik Hastanesi’nde geçen hafta ve önceki gün ameliyat edildiği belirtildi.

"14 GÜN DURUMU İYİYDİ..."

Malik Tahirler’le hastane sürecinde yakından ilgilenen eski antrenörü Metin Küçükoğulları, futbolcunun sağlık durumunun depremden sonraki haftadan itibaren iyiye gittiğini belirterek, “İlk haftayı atlattıktan sonra 14 gün durumu iyiydi. Böbreklerinde meydana gelen hasar ve enkaz altında ezilen bacakları nedeniyle ayağa kalkamıyordu ama konuşuyordu, bilinci yerindeydi, kendi yemek yiyordu. Hatta bizden köfte istedi. Götürdük, yedi. İç kanama nedeniyle ameliyat kararı verildi. İlk ameliyat kanama kesilmeyince durduruldu. Önceki gün yeniden ameliyat oldu ancak kurtarılamadı. Çok üzgünüz” diye konuştu.

Tecrübeli futbolcunun vefatı eski kulüpleri ve takım arkadaşların da büyük üzüntüye neden oldu.

DEPREM ÖNCESİ LİGLERİN BAŞLAMASINI BEKLİYORDU

Bornova Yeşilovaspor altyapısında yetiştikten sonra Karşıyaka’da 2011 yılında profesyonel olan Malik, 2014’te kulüple yollarını ayrılmıştı. Malik Tahirler, Sandıklıspor, Muğlaspor, Torbalıspor, Ödemişspor, Didim Belediyespor, Altınova Belediyespor, Kemalpaşa Esnafgücü gibi kulüplerde amatör olarak uzun süre forma giymişti. Depremden 20 gün önce Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Gönen Belediyespor'a transfer olan orta saha oyuncusu Tahirler, antrenman yapıyor ve liglerin başlaması için gün sayıyordu.

SIKI SIKI SARILDIĞI ANNESİNİ DEPREMDE KAYBETMİŞTİ

Tahirler, depreme annesi 64 yaşındaki Nazmiye Doğrayan ile 20 yıla yakın süredir birlikte yaşadıkları Doğanlar Apartmanı'nda yakalandı. Arama kurtarma ekipleri tarafından 5 saat sonra enkazdan yaralı çıkarılıp hastaneye kaldırılırken, Tahirlerin sıkı sıkıya sarılı halde bulunduğu annesinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı.

KSK'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Malik Tahirler'in vefatının ardından 3 yıl formasını giydiği Karşıyaka Spor Kulübü bir taziye mesajı yayımladı. KSK'dan yapılan açıklamada, "30 Ekim'de meydana gelen depremde yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavi gören, 2011-2014 yılları arasında hem altyapımızda hem de profesyonel futbol takımımızda forma giyen Malik Tahirler'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Malik kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." denildi.

Deprem sonrası heyelan yolu kapattı! İşte o anlar Genç kadın kameraya alıp erkek arkadaşından yardım istedi.. 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi! Bakın neden getirilmiş... Dev gemi iskeleye böyle çarptı Şişli Belediyesi 48 işçiyi gerekçe göstermeden işten çıkardı! Kemeri açıldı, savrulup düştü...