İtalya'da helikopter kaybolmuştu: 4 Türk'ün kimliği belli oldu! Zayıf bir sinyal alındı...

İtalya'da dün öğleden sonra kaybolan ve haber alınamayan içinde 4 Türk'ün de bulunduğu helikopteri arama çalışmaları sürüyor. helikopterden herhangi bir ize rastlanılmazken, pilota ait olduğu tahmin edilen cep telefonundan zayıf bir sinyal alındığı öğrenildi. Ayrıca helikopterde bulunan 4 Türk'ün kimliği de açıklandı.

33 yaşındaki İtalyan pilot Corrado Levorin'in kullandığı içinde 4 Türk ve 2 Lübnanlının bulunduğu helikopteri arama çalışmalarına dün gece ara verilmişti.

 ZAYIF BİR CEP TELEFONU SİNYALİ ALINDI

Bu sabah yeniden arama çalışmaları başladı. Şu ana kadar yapılan aramalarda helikopterden herhangi bir ize rastlanmadı. Ancak pilota ait olduğu tahmin edilen cep telefonundan zayıf bir sinyal alındığı öğrenildi.

Perşembe günü Trevisano'ya inmesi gereken ancak Toskana ile Emilia Romagna arasındaki sınırda gizemli bir şekilde ortadan kaybolan helikopter için bu sabah saat 6'da Pisa'dan havalanan bir helikopterle arama çalışmalarına devam ediliyor.

 

İtalyan pilot Corrado Levorintion

Corriere della Sera'nın haberine göre, bölgede helikopterin kaybolduğu saatlerde havanın kötü olduğu ve belirli kısımlarda fırtına olduğu biliniyor. Ancak helikopterden herhangi bir tehlike sinyali göndermediği belirtiliyor.

Yer ekiplerinin yaptığı arama çalışmalarından da henüz sonuç alınabilmiş değil. Helikopterin kaybolduğu bölgenin erişilmesi zor bir alan olduğu söyleniyor.

SİNYALİN GELDİĞİ BÖLGE TESPİT EDİLEMEDİ

Aramalarda elektronik sistemler de kullanılıyor. Böylece akıllı telefonların zayıf da olsa sinyallerini almak umut ediliyor. Bu sayede zayıf bir sinyale ulaşıldı ancak sinyalin geldiği bölge tespit edilemedi.

DAĞ KURTARMA BİRİMİ GÖREVDE

Yerde çalışan arama kurtarma ekipleri iz bulabilmek amacıyla köpeklerden de faydalanıyor. Aramaya katılan helikopterde ise bir dağ kurtarma birimi mevcut.

DÜN SAAT 10 SULARINDA HAVALANMIŞTI

2 gündür Toskana ile Veneto arasında gidip gelen helikopterin Lucca'ya bağlı Capannori-Tassignano adlı küçük havaalanından dün saat 10 sularında havalandığı belirtildi. Helikopterin uçuş planı ise mevcut değil.

Helikopter, içindeki 5 kişiyi Emilian şirketinin yeni tesisine götürüyordu. Maksimum 8 kişiyi taşıyabilen araç tek motorlu olduğu için daha düşük işletme maliyetine sahip ancak daha güvenli olarak kabul ediliyor.

İŞTE KAYIP TÜRKLERİN KİMLİKLERİ

Serhat Kenar, Altuğ Erbil, İlker Uçar, Arif Cez.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum! Yoğun bakımda tedavi gören Nuri Alço'dan haber var! Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var
Sonraki Haber