İsveç'ten sonra bu kez de Danimarka'da! Provokatör Paludan bir kez daha Kur'an yaktı!

Rasmus Paludan, Danimarka'da bir caminin karşısında polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakarak yeni bir skandal provokasyona imza attı. Paludan'ın cuma namazından çıkan Müslümanlara bakarak, elinde Hazreti Muhammed'e hakaret içeren bir materyal sallayıp dikkat çekmeye çalıştığı da öğrenildi. Bölgeye gelen Müslümanlar, ellerinde Kur'an'la Paludan'a tepki gösterdi.

İsveç ve Hollanda'nın ardından Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıların bir yenisi bu kez Danimarka'da gerçekleştirildi. 

 Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Danimarka'da bugün Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verildiğinin öğrenildiği kaydedildi.

Bunun üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi'nin Bakanlığa çağrıldığının belirtildiği açıklamada, "Büyükelçi’ye, açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınadığımız ve Danimarka’nın bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletilmiş, söz konusu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır." denildi.

"3 KERE KUR'AN YAKACAĞIM"

İsveç'te Kur'an yakan Paludan, bugün Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 3 kere Kuran yakacağını belirtti. Paludan, "Bugün bir caminin önünde Kuran yakacağım, bir kez Rusya büyükelçiliği önünde yakacağım bir kez de Türkiye büyükelçiliği önünde yakacağım" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Paludan, “Bunun Erdoğan’ın hatası olduğunu duyuracağım. O, İsveç’i NATO’da istemiyor fakat ben ona ifade özgürlüğünü öğreteceğim" diye konuştu.

"HER CUMA YAKACAĞIM"

"İsveç NATO'ya girene kadar her cuma Kur'an yakacağım" diyen Paludan, “Eğer İsveç’i NATO’ya alırsa hayatım boyunca Türkiye büyükelçiliği önünde asla Kuran’ı Kerim yakmayacağım" ifadelerini kullandı. 

YİNE POLİS KORUMASINDA

Güvenlik önlemleri altında Kopenhag'ın popüler bölgelerinden Norrebro'ya giden Paludan, kurşun geçirmez kask ve yelek giyerek kamuoyunun karşısına çıktı.

Polisin barikat kurduğu alanda çok sayıda insan da Paludan'ı izledi. Paludan Kur'an-ı Kerim yakmadan önce megafon ile bazı açıklamalarda bulundu. Paludan'ın eylemi öncesi, Danimarka polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

MÜSLÜMANLAR KUR'AN-I KERİM İLE GELEREK TEPKİ GÖSTERDİ

Cami önünde Kur'an yakan Paludan'ın eylemi sırasında yaklaşık 50 polis memurunun olduğu görülürken, alanda büyük bir polis otobüsünün de olduğu belirtildi.

Bölgeye gelen Müslümanlar, ellerinde Kur'an'la Paludan'a tepki gösterdi.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! İşte güncel fiyatlar Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar
Sonraki Haber