İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson'dan Türkiye açıklaması: İlişkilerimiz İsveç için çok önemli

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç'in aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemine izin vermesine ''Pal Jonson'un Türkiye'ye ziyaretinin önemi kalmadı. Ziyareti iptal ettik.'' diyerek tepki göstermişti. Bunun üzerine İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ankara ziyaretinin ertelendiğini duyurdu. Jonson, “Türkiye ile ilişkilerimiz İsveç için çok önemli” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç'in aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemine izin vermesine tepki gösterdi. Bakan Akar, "Bu geldiğimiz noktada İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson'un Türkiye'ye 27 Ocak'ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik" diye konuştu.

''TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ İSVEÇ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ''

Bunun üzerine İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, resmi sosyal medya hesabından İngilizce açıklama yapıp Ankara ziyaretinin ertelendiğini duyurdu.

Bakan Jonson açıklamasında şunları kaydetti;

“Dün Türk mevkidaşım Hulusi Akar ile Almanya'nın Ramstein kentindeki ABD askeri üssünde görüştüm. Ankara'da yapmayı planladığımız toplantıyı daha sonraya ertelemeye karar verdik. Türkiye ile ilişkilerimiz İsveç için çok önemli ve ortak güvenlik ile savunma konularında diyaloğu ileri bir tarihte sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü! 20 Nisan 2024 TJK at yarışı saatleri açıklandı! İşte o saatler...
Sonraki Haber