İstismara uğrayan Emre'nin avukatına soruşturma

Akrabası Vedat Tarhan’ın cinsel istismarına uğrayan Emre Yıldır davasında, aileyi yanlış yönlendirmekle suçlanan avukat Süleyman Özen hakkında disiplin soruşturması açılmasına karar verildi.

Üniversiteli Ahmet Emre Yıldır, geçen yıl 29 Nisan günü, ailesi ile yaşadığı evin camından atlayarak yaşamını yitirdi. Yıldır’ın intiharının gerisinde ise, 9 yaşından 17 yaşına kadar cinsel istismarına maruz kaldığı akrabası Vedat Tarhan yer aldı. Tarhan, Yıldır’ın ölümü sonrası tutuklandı, Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılaması ise sürüyor.

Kardeşlerini kaybeden Derya Gür ve Nur Aslı Kaynar, bir önceki avukatları Süleyman Özen hakkında ilk olarak Tekirdağ Barosu’nu şikâyette bulundu. Ailenin Avukatı Merve Uçanok’un yaptığı şikâyet başvurusunda Av. Özen’in, meslek hükümlülüklerine aykırı hareket ettiğini, mesleğinin gerektirdiği özen içerisinde hareket etmediği kaydedildi.

AİLEYİ YANLIŞ YÖNLENDİRDİ

Hürriyet'in haberine göre: Şikâyet başvurusunda, Yıldır’ın ölümünden bir gün sonra Tarhan’ın tutuklandığı bilgisine yer verildi. Dilekçede, Yıldır’ın 8 Ağustos 2019’da tahliye edildiği, ailenin tepkisine rağmen Av. Özen’in ‘tahliye kararına itiraz hakkımız yok’ dediği kaydedildi. Av. Özen’in acılı aileyi yanlış bilgilendirdiği kaydedilen dilekçede, Tarhan hakkında, ‘intihara sürükleme suçundan verilen takipsizlik kararı’na da Av. Özen’in itiraz etmeyerek kararın kesinleştiğine işaret edildi.

TBB KARARI KALDIRDI

 Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu yapılan başvuruyu geçen 6 Aralık günü karara bağladı. Baro yönetimi, Av. Özen hakkında kovuşturma başlatılmasına yer olmadığına karar verildi. Ailenin avukatı Merve Uçanok, bu karara itiraz etti. İtirazı TBB Yönetim Kurulu değerlendirdi. TBB Yönetimi, oy birliği ile aldığı kararla, Tekirdağ Barosu’nun kararını kaldırdı. Bu karar sonrası Tekirdağ Barosu, üyesi olan avukat Özen hakkında disiplin kovuşturması açılmasına karar verdi. Geçen 10 Ağustos günü de disiplin kovuşturması hazırlık tutanağı hazırlandı.

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler...
Sonraki Haber