İstismar için verilen 12 yıl, beraate çevrildi!

Alanya'da 8 yaşındaki çocuğu istismar eden zanlıya verilen 12 sene hapis cezası, çocuğun başından geçenleri olay tarihinden iki yıl sonra itiraf etmesi nedeniyle beraat ve tahliyeye çevrildi.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Alanya'da yaşayan ve bugün 21 yaşında olan O.K.İ., 2016 yllında Alanya Adliyesi’nde staja başladı.

O.K.İ., kalacak yer bulamadığı için kuzeni F.E.K.’nin evine yerleşti. O günlerde F.E.K. ile eşi art arda hayatını kaybeden iki çocuğunun tedavileri ile meşguldü. Bir şehirden diğerine, hastane hastane gezmekteydiler.

'YATAĞIN İÇİNDEYDİK, GIDIKLIYORMUŞ GİBİ YAPIYORDU'

Ailenin 8 yaşındaki kızı H.Ü.B. ise dayısı H.M.K. ve evlerinde kalan O.K.İ. ile vakit geçiriyordu. İddiaya göre O.K.İ., 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu, müstehcen görüntüler izletti.

H.Ü.B., mahkemedeki ifadesinde, "Biz yatağın içindeydik. O.K.İ. anneannem şüphelenmesin diye beni gıdıklıyormuş gibi yapıyordu. Ama aslında özel bölgelerime dokunuyordu. Ben gülmek zorundaydım. Çünkü bana ‘Seni öldürürüm. Babanı da öldürürüm’ diye tehditte bulunuyordu. Korkumdan kimseye söyleyemiyordum” dedi.

'İKİ YIL SONRA DİLE GETİRMİŞ OLMASI KUŞKULU'

Hakimin “Bir şey var mı ona söylemek istediğin?” sorusunu ise H.Ü.B., “Sadece neden bana bunları yaptığını bilmek istiyorum” diye yanıtladı.

Tutuklu yargılanan O.K.İ. miras meselesinden ötürü kendisine iftira atıldığını savundu. Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava, 2 Temmuz’da sonuçlandı.

O.K.İ.’ye çocuğun cinsel istismarı suçundan 12 yıl hapis cezası verildi. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi, 28 Kasım’da kararı bozarak O.K.İ.’nin beraatine ve tahliye edilmesine hükmetti.

KARARA TEPKİ

Kararda, çocuğun başından geçenleri iki yıl sonra dile getirmiş olması kuşkulu bulunurken, müstehcen görüntü izletilmesine ilişkin kanıt olmadığı belirtildi. Avukat Serkan Güray, 8 yaşındaki bir çocuğun haklarını bile bilmediğini belirterek kararı eleştirdi.

Ankara'da bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden İstanbul için sağanak yağış ve fırtına uyarısı! Meteorolojiden 16 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!
Sonraki Haber