İstifa öncesi Erdoğan ve Bahçeli'ye mektup yazmış

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifası ile sonuçlanan görev yeri değişikliği sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye mektup yazdığını ileri sürdü.

Hande Fırat, sürecin perde arkasına ilişkin kaleme aldığı yazısında, Cihat Yaycı'nın Erdoğan ve Bahçeli'ye gönderdiği mektuplarında “Beni harcamaya çalışıyorlar” imasında bulunduğunu belirtti.

Ancak, Fırat, Yaycı'nın yazdığı bu mektupların "TSK’nın hiyerarşisine zarar verdiği" şeklinde değerlendirilmiş olabileceğini de not düştü.

Fırat
 yazısında, "FETÖ ile mücadele deyince, FETÖMETRE ile bu mücadelede önemli katkısı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen Tümamiral Cihat Yaycı’nın geçtiğimiz günlerdeki istifasına da değineceğim. İstifa sürecinde yaşananlarla ilgili bazı perde arkası bilgiler edindim. Hakkında açılan soruşturma gerekçesiyle görev yeri değiştirilen Cihat Yaycı’nın o süreçte hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye mektup yazdığını öğrendim. Mektupta “Beni harcamaya çalışıyorlar” imasında bulunan Yaycı’nın Ankara’da FETÖ ile mücadele, doğu Akdeniz gibi başlıklardaki önemli katkılarına değer veriliyor. Ancak basınla kurduğu ilişki ile TSK’nın hiyerarşisine zarar verdiği eleştirisi yöneltiliyor. Paşa’nın yazdığı iki mektup da TSK’nın hiyerarşisine zarar olarak görülmüş olabilir." ifadesini kullandı. 

Hande Fırat'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın....

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber