İşte Türkiye'nin gururu Milli Muharip Uçağı... Görüntüler nefes kesti!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabından Milli Muharip Uçağına ilişkin bir paylaşım yaptı. Uçağın görselini ve manevra gücünü paylaşan Demir, paylaşımına "Ülkemizin ilk yerli savaş uçağı, Milli Muharip Uçağımız bizi bu alanda devler ligine taşıyacak." notunu düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Kahramankazan'daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde gerçekleştirilen "Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni"nde konuştu.

Burada yaptığı konuşmada Eğitim uçağı Hürkuş'un teslimatlarının sürdüğünü, Türkiye'nin ilk jet motorlu uçağı Hürjet eğitim uçağının üretiminin de devam ettiğini dile getiren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi sıra ülkemizin en önemli savunma sanayisi projelerinden biri olan Milli Muharip Uçağımızda. Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz mühendislik merkezi Milli Muharip Uçak Projemizin inşallah kalbi olacaktır. Projede görev alacak 2 bin 300 mühendisimiz çalışmalarını son teknolojik sistemlerle donatılan bu merkezde yürütecek. Milli Muharip Uçağımızı inşallah 2023 yılında hangardan çıkarıp bütün dünyaya göstereceğiz. Özellikle ilk uçuşunu fazla geciktirmeden en kısa zamanda gerçekleştirmeyi planladığımız bu adım hızla devam ediyor ve 2025'te ilk uçuşu gerçekleştirilecek olan Milli Muharip Uçağımız test ve kalifikasyon süreçlerinin ardından Hava Kuvvetlerimizin vurucu gücü olarak 2029'da göklerdeki yerini alacaktır."

İSMAİL DEMİR'DEN HEYECANLANDIRAN PAYLAŞIM

Erdoğan'ın açıklamalarınına ardından Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir bugün sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Milli Muharip Uçağının görselini ve manevra gücünü paylaşan Demir, paylaşımına "Ülkemizin ilk yerli savaş uçağı, Milli Muharip Uçağımız bizi bu alanda devler ligine taşıyacak." notunu düştü.

Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden Milli Muharip Uçak (MMU) 2025'te ilk uçuşunu gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Muharip uçağı test kontrollerinden sonra 2029'da göklerdeki yerini alacaktır." dedi. Hem hava-hava, hem de hava-yer muharebelerinin gereksinimleri için üstün kabiliyetler sağlayan MMU'da yaklaşık 20 bin parça bulunuyor.

O bölgelerde kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat! 19 Nisan 2024 Borsa günü yükselişle tamamladı! CHP'deki 'liyakatli' atamalarda bugün: O kadrolaşma ifşa oldu...
Sonraki Haber