İşte Türk gazeteci ile Batılı gazeteci farkı!

Türkiye'nin geçtiğimiz hafta Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilerin artık engellenmeyeceğini ve sınır kapılarının açılacağını açıklamasının ardından yüz binlerce insan, Edirne'ye akın etti. Bölgedeki gelişmeleri, insanların yaşadığı trajediyi olay yerinden aktarmak isteyen gazeteci Cüneyt Özdemir, mülteci bir kadına ettiği yardımla sosyal medyanın gündemine oturdu.

Suriye'nin İdlib şehrinde Türk askerlerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısının ardından Türkiye, Avrupa'ya kara ve deniz sınırlarından kapıları açtı.

Yüz binlerce insanın akın ettiği sınır kapısında, Yunan güvenlik güçleri, mültecilere insanlık dışı muamelede bulundu. Sınır kapısına yığılan insan topluğunu uzaklaştırmak isteyen Yunan kuvvetleri; kadın, çocuk, yaşlı demeden insanları gaz ve ses bombaları ile geri püskürtmeyi denedi. 

Bölgede yaşanan gelişmeleri, insanların yaşadıkları trajedileri olay yerinden aktaran gazeteci Cüneyt Özdemir’in göçmen ailenin bebek arabasına yardım ettiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. 

BATILI GAZETECİ İLE TÜRK GAZETECİ ARASINDAKİ FARK

Özdemir'in bu yardımı sonrası, Eylül 2015 tarihinde, Macaristan-Sırbistan sınırından ülkeye giriş yapmak isteyen ve oğlunu sırtında taşıyarak polislerden kaçmaya çalışan bir babaya çelme takan ve mülteci çocuğu tekmeleyen Macar gazeteci Petra Laszlo yeniden gündeme geldi. 

Sosyal medyada her iki görüntüyü kıyaslayan kullanıcılar, ''İnsanlık bunu gerektirir'', ''Çünkü biz Türk'üz'', ''Cüneyt Özdemir adamdır'' , ''Türk'ün farkı'', ''İşte Batılı gazeteci ile Türk gazeteci arasındaki fark'' gibi yorumlarda bulundular. 

'ÖNCE İNSANIZ...'

Görüntülerin sosyal medyada en çok konuşanlar arasında yer almasının ardından Özdemir, söz konusu görüntüleri alıntılayarak ''Önce insanız sonra gazeteci...'' ifadelerini kullandı.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber