İşte tepki çeken yürüyüşün detayları

Partisinden iki ismin milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Ankara'ya yürüyüş başlatma kararı alan HDP'nin yol haritası çizildi. Büyük tepki çeken yürüyüşe ilişkin açıklamada bulunan HDP'li Mithat Sancar, " İki noktadan başlatacağız. Biri Edirne biri Hakkari. Ülkenin iki ucu. Ankara’da buluşacağız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı Adalet Yürüyüşü'nün bir benzerini, HDP yapmaya hazırlanıyor.

HDP, Edirne ve Hakkari'den Ankara'ya doğru yola çıkacak.

Edirne'den yola çıkan HDP'lilerin yanında Pervin Buldan olacak. Hakkari'den yola çıkanlara ise Mithat Sancar eşlik edecek.

Ankara'da noktalanması planlanan yürüyüşle ilgili açıklama yapan Mithat Sancar, şehirler arası geçişleri yürüyerek değil araçlarla yapacaklarını söyledi.

TEPKİ ÇEKEN YÜRÜYÜŞÜN DETAYLARI

Sosyal medyayı ayağa kaldıran yürüyüş kararına ilişkin konuşan HDP'li Sancar, "Yürüyüş meselesini yeniden açayım. Bizim planladığımız yürüyüş, uzun mesafe güzergahları yürüme şeklinde değildir. İlk günde bunu netleştirdik. Şehirler arası yollarda yaya yürüme gibi bir tercihimiz yoktur. Esas olarak seçilmişlerimiz, bu yürüyüşe katılacaklardır. İki koldan başlanacak. Milletvekilleri, belediye eş başkanları, meclis üyeleri ve il yöneticilerimiz. Elbette bu ekiplerimiz bu şehirlerde halkla buluşacak. İki noktadan başlatacağız. Biri Edirne biri Hakkari. Ülkenin iki ucu. Ankara’da buluşacağız. Edirne’de önceki dönem eş başkanımız Selahattin Demirtaş tutuklu biliyorsunuz. Hakkari de milletvekilimiz DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in seçildiği yer. Ben Hakkari’de başlangıçta bulunacağım. Pervin Buldan eş başkanımız da Edirne’den başlayacak." dedi.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber