İşte tarihi 'müjdeye' gelen ilk yorumlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonların büyük bir merak içerisinde beklediği müjdeyi paylaştı. Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi'nin 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfettiğini açıkladı. Erdoğan'ın açıklamaları tüm Türkiye'yi ekran başına kilitledi. Erdoğan'ın müjdeyi açıklamasının ardından yapılan ilk yorumlar da merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 19 Ağustos’taki bir açılışta “Cuma günü milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Bu müjdenin biz de hayalleri rüyası içerisindeyiz… Bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

BEKLENEN AN GELDİ

Milyonlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını söylediği müjdeyi bekledi.

Beklenen gün geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe Sarayı'nda kameralar karşısına geçerek merakla beklenen müjdeyi açıkladı.

 320 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ BULUNDU

Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi" diyerek Fatih Sondaj Gemisi'nin Tuna-1'de 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettiğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ilk tepkiler de merak konusu oldu.

İşte Erdoğan'ın müjde açıklamasının ardından gelen ilk tepkiler;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elhamdülillah..." notuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fatih Sondaj Gemisi'nin fotoğrafını paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, “Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır” notuyla paylaşımda bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ise, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde tarihe birçok not düştük. İmkansızları başardık, rüyaları gerçek yaptık. Bugün de onlardan biri. Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi.” ifadeleriyle paylaşımda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, paylaşımında "Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Bağımsız Türkiye'nin kaşifleri Fatih, Kanuni ve Yavuz yine yolumuzu aydınlattı.Keşfettiğimiz tarihimizin en büyük doğalgaz rezerviyle yarınlarımız daha aydın, milletimiz daha müreffeh olacak." ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Fatih ile Türkiye Çağı'nın kapısı açılıyor." notuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fatih Sondaj Gemisi'nin fotoğrafını paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Ersoy, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni bir döneme şahitlik etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.Müreffeh yarınlar, güçlü ve tam bağımsız Türkiye yolunda Sakarya Gaz Sahası’nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı paylaşımda, "Fatih sondaj gemimizin Karadeniz’de keşfettiği,ülkemize gelir getirecek,iş dünyamızın rekabetçiliğine olumlu katkı sağlayacak doğalgaz rezervleri ülkemize hayırlı olsun." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise, "Ülkemizi doğalgazda kaynak ülke heline getirecek tarihi keşif yüce milletimize hayırlı olsun." mesajını yayınladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sosyal medya hesabından, "Hayırlı niyetlerle gittin, hayırlı haberler getirdin. Bir milletin müjdesi oldun. Bugün, dünden daha güçlüyüz!" notuyla paylaşımda bulundu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı paylaşımda, "Ülkemizin enerji'de dışa bağımlılığını büyük ölçüde ortadan kaldıracak olan bu buluşta emeği olan başta Fatih Sondaj Gemimiz personeline, TPO yetkililerine, önceki ve şimdiki enerji bakanlarımıza bu çalışmaları destekleyen Sn.Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Bakan Şimşek: Enflasyon için kararlı adımlar atacağız Siyonistlerin tehdit ettiği Ergin Ataman'dan maç sonu şok çıkış Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar yeni güne nasıl başladı?
Sonraki Haber