İşte Netflix'in Osmanlı dizisinden ilk fragman!

Merakla beklenen Rise of Empires Ottoman fragmanı Netflix tarafından yayınlandı.

İstanbul'un fethini konu alan Rise of Empires: Ottoman belgesel dizisinden ilk fragman yayınlandı.

Rise of Empires: Ottoman, tarihe damgasını vuran padişahlardan Fatih Sultan Mehmet’in yükselişini ve İstanbul’un fethini konu alırken dönemin Osmanlı İmparatorluğu’nu farklı bir açıdan ele alıyor. Merakla beklenen dizinin ilk fragmanı Netflix tarafından paylaşıldı.

Prof.Dr. A.M Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan danışmanlığında kaleme alınan, yapımcılığını Karga Seven ile birlikte STX Entertainment’in üstlendiği belgesel dizisinin yönetmen koltuğunda, 40 ve Takım: Mahalle Aşkına! gibi filmlere imza atan Emre Şahin oturuyor. Çekimleri İstanbul’da gerçekleşen dizi, altı bölümden oluşuyor.

Dizi 24 Ocak'ta izleyenlerle buluşacak ana dili İngilizce olan dizi için Türkçe altyazı ve Türkçe dublaj seçenekleri bulunuyor. Dizinin Türkçe dublajı Halit Ergenç tarafından yapılacak. İngilizce anlatımını ise Game of Thrones dizisinden tanıdığımız Charles Dance üstlenecek. 

Dizide Sultan Mehmet'i canlandıran Cem Yiğit Üzümoğlu, 11 Kasım 1994 tarihinde İstanbul'da doğdu. İstanbul'da lisede okurken yıllarca Fenerbahçe'de yüzücülük yaptı. 2012 yılında başladığı Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünden 2016 yılında mezun oldu.

Cem Yiğit Üzümoğlu, Kanal D ekranlarında 2017 yılında yayınlanan; başrolü Erdal Beşikçioğlu, Gökçe Bahadır ve Rojda Demirer, Reha Özcan’ın paylaştığı Adı Efsane dizisinde Hakan karakterini canlandırdı.

Nisan 2017’de 21. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı” ödülüne layık görüldü.

2018 yılında Netflix’in ilk Türk dizisi “The Protector/Hakan: Muhafiz” filminde Çağatay Ulusoy, Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü, Mehmet Kurtuluş, Burçin Terzioğlu Okan Yalabık, Cem Yiğit Üzümoğlu birlikte rol aldılar.

Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı 2 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! Şebnem ve Didem arasında ipler koptu! "Yokluğunun bedeli ne?"
Sonraki Haber