İşte Ege Bölgesi'nde gezilebilecek en sakin duraklar!

Ege Bölgesi, ilham veren ve sakinleştiren doğası, mavi denizi, damaklarda güzel tatlar bırakan yemekleri ve tatlıları ile gezginlerin uğrak noktası. Kitaplara ve şarkılara konu olan Ege Bölgesi adeta cennetten bir köşe. İşte Ege'nin kafa dinlemeye uygun en sakin durakları!

SEFERİHİSAR

İzmir'e bağlı bir ilçe olan ve 2009'da Cittaslow hareketine katılan Seferihisar, Türkiye'nin en sakin şehri olarak anılıyor. Bölgede yaşayan insanların büyük bir kısmı tarımla ilgileniyor. Bölgedeki turunçgil tarımı özellikle ilgi çekiyor.

Diğer taraftan Seferihisar'ın tarihi çok eskilere dayanıyor. Bölgeye yerleşimler yaklaşık olarak 3000 yıl önce başladı. Bu sebeple Seferihisar'da pek çok eski medeniyetin izlerine rastlamak da mümkün. 

Ayrıca burada yer alan Sığacık da son dönemlerde adından sıkça bahsettiren bir güzergah. Eski stildeki taş evleri, mandalina kokusunun her yere yayıldığı sokakları ve saklı koyları ile dikkat çeken bölge, denizcilere sığınak olması sebebiyle “Sığacık” ismini almıştır.

A101 399 bin 900 TL'ye ev satıyor! İşte, 25 Nisan A101 aktüel ürünler Hakmar'lara ekonomik margarin ve pirinç geliyor! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun istifası sonrası bakın kim CEO oldu! F.Bahçe'nin yıldızlarından isyan: Bileti kesilmezse biz asla yokuz Meteorolojiden 17 il için fırtına uyarısı! Ortadan kaybolan 4 yaşındaki çocuktan acı haber!