İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği 2005'teki o konuşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirdiği Diyarbakır ziyaretinde "Şimdi bir geriye dönüp 20 yıllık muhasebeyi yapalım. Biz ne dedik, ne yaptık, onlar ne dediler, ne yaptılar. Biz Diyarbakır'da 2005 yılında size ne demişsek dün de oradaydık, bugün de aynı yerdeyiz, yarın da aynı yerde olacağız." dedi.. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2005 yılında gerçekleştirdiği o konuşma…

This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Diyarbakır'da yaptığı açıklamada çözüm sürecini belli odakların istismar ettiğini kaydederek, ''Şimdi bir geriye dönüp 20 yıllık muhasebeyi yapalım. Biz ne dedik, ne yaptık, onlar ne dediler, ne yaptılar. Biz Diyarbakır'da 2005 yılında size ne demişsek dün de oradaydık, bugün de aynı yerdeyiz, yarın da aynı yerde olacağız. Biz tüm samimiyetimizle barış dedik, kardeşlik dedik, çözüm dedik, adalet dedik, hak dedik, özgürlük dedik, demokrasi dedik. Biz ret, inkar, asimilasyon politikalarını ortadan kaldırıp hak ve özgürlük eksenli bir yaklaşımla asırlık meselelerin çözümüne yöneldik. Peki bunlar, yani terörden beslenenler, terörü destekleyenler, terörü açıkça telin etmekten korkanlar, sırtını size değil de PKK'ya, terör örgütüne dayayanlar ne yaptı?" "Gelin bugün hiç eğmeden, bükmeden açıkça bunları konuşalım. Gelin bugün utanmadan, yüzü kızarmadan bozuk plak gibi sürekli barış, demokrasi, kardeşlik diyenlerin maskelerini hep beraber indirmeye var mıyız?" ifadelerini kullandı.

 İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2005 yılındaki konuşması:

"Geçmişte siyasi veya idari bazı hatalar dönem dönem pek çok toplum kesimine yapılmış olabilir. İlla her soruna bir ad koymak da gerekmez, çünkü sorunlar hepimizdir. Ama illa bir ad koyalım diyorsanız Kürt Sorunu da bu milletin bir parçasının değil, hepsinin sorunudur. ''Kürt Sorunu ne olacak?'' diyenlere diyorum ki; bu ülkenin Başbakanı olarak o sorun herkesten önce benim sorunumdur. Tek devlet, tek millet ve tek bayrak prensibi içinde Kürt sorunu da başka sorunlar da göz bebeğimiz cumhuriyetimizin daha çok demokrasi üretmesiyle çözülecektir."

Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti!